Kočí v nahrávce: Vrátili jsme do hry Drobila

14.04.2011 9:06

Kristýna Kočí se v nahrávce, kterou postupně zveřejňuje server Týden.cz, přiznala, že puč proti vlastní straně chystala s Petrem Tluchořem tři čtvrtě roku. Navíc se jim prý podařilo "vrátit do hry" exministra Pavla Drobila.

Kočí v nahrávce: Vrátili jsme do hry Drobila

"Tahle akce je projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný," řekla Kočí mimo jiné v nahrávce. Kromě likvidace Věcí veřejných bylo cílem puče i navrácení Pavla Drobila do vlády. Ten rezignoval na post ministra životního prostředí poté, co Libor Michálek odhalil korupci ve Státním fondu životního prostředí, kterému šéfoval. Přišel s nahrávkami, kdy Drobilovi poradci plánovali podezřelé transakce.

Sledovali jsme: kauzu Drobil

"Pavel se už vrátil. My jsme ho spolu s Petrem (Tluchořem) vrátili do hry," řekla Kočí v nahrávce. Drobil ovšem prý o svém "navrácení do hry" nic neví. "Už je to podruhé, kdy mám nést zodpovědnost za to, že o mně někdo druhý nebo třetí hovoří. To ne," řekl exministr serveru Týden.cz s narážkou na kauzu okolo Michálka.

Že by se někdy v budoucnu do vlády vrátil, ovšem nepopřel. "Fakt mě tohle v tomhle okamžiku nezajímá," řekl jen. "Teď je důležité vyřešit tuhle krizi, důstojně pro ODS, důstojně pro tuto vládu, všechno ostatní je v tomto okamžiku 25. řád."

S Kočí byl Drobil přistižen na začátku března při daviscupovém utkání, v němž se čeští tenisté střetli s Kazachstánem. Oba dva ovšem tvrdili, že se tam potkali zcela náhodně.

Více: Kristýna Kočí a já na tenise? Zlé hrátky bulváru, brání se Drobil

Podle nahrávky přijde rovněž Kočí normální, že jeden ministr (Vít Bárta) kvůli podezření z korupce z vlády odejde a druhý ministr podezřelý z korupce (Drobil) se naopak vrátí. "Ve výsledku je to jedno, jestli se vrátí Pavel, nebo nevrátí Pavel," podotýká v záznamu Kočí. "Akorát že Pavel je ten, kdo mě hnedka zval na první náměstkyni."

"Čeho?" reagoval Drobil se smíchem.

Kočí po zveřejnění nahrávky prohlásila, že při schůzce s Lukášem Víchem, sponzorem a členem frýdecko-místecké organizace Věcí veřejných (který záznam pořídil), záměrně lhala. To Vích popírá. "Kristýnu Kočí znám poměrně dlouho, takže vím, kdy lže a kdy mluví pravdu," řekl Týdnu. Jeho slova potvrdila i další účastnice schůzky - tajemnice moravskoslezké organizace VV Markéta Dobešová.

Čtěte:

Kočí napadá Véčkaře, ale nepamatuje si ani datum voleb

Kočí odposlouchávali rozebraným mobilem, směje se expert

Jakl ke Kočí: O této moderní politice by nám mohli říct dva lidé...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…