Komedie ve Středočeském kraji: ODS chtěla zakázat privatizace, levice se čertila

17.09.2012 11:35

Středočeští zastupitelé se dnes na posledním jednání před krajskými volbami pohádali už při schvalování programu zasedání. Opoziční ODS do něj chtěla zařadit usnesení, že kraj nebude privatizovat nemocnice a zařízení poskytující sociální služby, například domovy důchodců. Sociálních demokratů a komunistů se návrh dotkl.

Komedie ve Středočeském kraji: ODS chtěla zakázat privatizace, levice se čertila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednací sál osiřel..

Připomněli, že menší nemocnice se prodaly za vedení občanských demokratů. Prodej domovů pro seniory jako příspěvkových organizací podle nich ani není možný. Proto neumožnili zařazení návrhu do programu.   

Podle mladoboleslavského primátora a kandidáta ODS na hejtmana Raduana Nwelatiho existují indicie, že se kraj o něco podobného pokusí. Nechce prý, aby krajská rada do voleb "nějakým porušením zákona stihla něco prodat". "Proč jste proti tomu? To vypadá, že máte vedlejší úmysly. To vypadá, že máte nějakou privatizaci uchystanou," prohlásil předseda klubu ODS Ladislav Kutík.

Podle hejtmančina ekonomického náměstka Marcela Hraběte (ČSSD) se ODS vlamuje do otevřených dvěří. Krajský náměstek pro dopravu Robin Povšík (ČSSD) uvedl, že Nwelati má zřejmě strach, že kdyby usedl do hejtmanského křesla, nedokázal by odolat svému pokušení privatizovat. "Tak si to chce dopředu zakázat," dodal.

Podle hejtmančina náměstka pro životní prostředí Miloše Petery (ČSSD) byl návrh připravený ODS "nehlasovatelný", protože se v něm hovoří o něčem, co není pravda. Zdůraznil, že ČSSD žádnou privatizaci nezamýšlí. "My nejsme jako vaši představitelé ve vládě, kteří chtějí privatizovat kdeco," dodal.

ODS také radním za ČSSD na úvod jednání předali dárky - krabice s vínem. Připomněli tak aféru bývalého hejtmana Davida Ratha, který podle policie převzal úplatek v krabici na víno.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…