Komentátor: ČSSD by měla najít nového Zemana

15.10.2016 7:52

Nad tím, že sociální demokraté hledají cestu, kterou by se opět dostali na vrchol, se v dnešních Lidových novinách zamýšlí jejich komentátor Martin Zvěřina.

Komentátor: ČSSD by měla najít nového Zemana
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Připomíná, že šéf strany Bohuslav Sobotka si myslí, že sociální demokraté mají získat mladé a městské voliče. Vítězný lídr jihočeské kandidátky Jiří Zimola naopak hodlá cílit na venkovské obyvatelstvo. První místopředseda strany Milan Chovanec by rád stranu vrátil k tradičním voličům a k Miloši Zemanovi.

Zvěřina upozorňuje, že tyto plány se v mnohém vylučují. Vzdělané mladé městské voličstvo se ČSSD již delší dobu pokouší oslovovat prostřednictvím Jiřího Dienstbiera či Michaely Marksové-Tominové. Ovšem se střídavými úspěchy.

„Naopak to, co a jak hlásají tradiční sociální demokraté, reprezentovaní třeba Zdeňkem Škromachem či exhejtmanem Miroslavem Novákem, tedy ve zkratce – buřty a nenávist, je zas nepřijatelné pro kultivovanější publikum,“ podotýká Zvěřina.

Navrhuje vrátit se „k Miloši Zemanovi“ a najít někoho, „kdo by byl schopen mluvit v salonu i ve stáji, jak to ve svých nejlepších dobách dokázal Miloš Zeman“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…