Komentátor psal o utajeném nákupu bývalého šéfa ČEZu. A pak se ukázalo...

14.02.2014 16:46

Publicista Erik Best na svém webu rozebírá spojení českého nejčtenějšího bulvárního deníku Blesk a společnosti ČEZ. Upozorňuje na to, že nejčtenější noviny byly společně s celým vydavatelstvím Ringier podle všeho koupeny za peníze vyvedené právě z energetického gigantu. Jaká ironie, kdy je švýcarská společnost nakoupena za české peníze, když Švýcaři před soudem rozplétají českou korupci. A to není vše.

Komentátor psal o utajeném nákupu bývalého šéfa ČEZu. A pak se ukázalo...
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Nejčtenější deník Česka nedávno změnil majitele. Společnost Ringier Axel Springer CZ ale podle všeho neovlivňují jen ti, o kterých se nejvíc mluví, tedy Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Best tvrdí, že existuje linka vedoucí až k bývalému generálnímu řediteli společnosti ČEZ Martinu Romanovi.

Paradoxy doby

„Kupci nejsou Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, jak v prosinci ohlásila švýcarsko-německá mateřská společnost. Kupcem je místo toho akciová společnost Rongosor, již se základním kapitálem 2 miliony Kč založila teprve 21. listopadu 2013 jiná skořápka, Nordic Victory, s. r. o. Rongosor před třemi týdny koupil Křetínský. Nikde v jeho vlastnické struktuře nelze najít ani zmínku o Tkáčovi, který je ale předsedou dozorčí rady. Už vůbec se tu nezmiňuje Martin Roman, jenž pravděpodobně figuruje jako Křetínského tichý společník,“ dočteme se na Bestově webu.

Celý komentář ZDE

Publicista dále připomíná, že Martin Roman zřejmě stál i v pozadí kauzy MUS, která se dostala až úřed švýcarské soudy. Narážíme zde tak na jistý paradox. Společnost Ringier Axel Springer CZ může být ovlivňována mužem, jenž stojí v pozadí kauzy prověřované před švýcarským soudem.

A to není vše. Míru pravdivosti Bestových spekulací naznačila i tisková zpráva přímo ze společnosti ČEZ, ve které se můžeme dočíst, že s mediálním domem hodlá spolupracovat při nabízení levnější elektřiny Slovákům.

Tisková zpráva ZDE

„Těší nás, že ve spojení s vydavatelstvím Ringier můžeme na slovenský trh uvést tak výhodnou nabídku,“ komentuje společný projekt Alan Svoboda, ředitel divize Obchod ČEZ. Elektřinu bude totiž nabízet deník Nový ČAS, který vydává právě Ringier Axel Springer CZ. „Na Slovensku je ČEZ největším alternativním dodavatelem elektřiny a tituly Ringieru zde přesahují čtenost přes 1,5 milionu denně,“ stojí dále v tiskové zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…