Komentátor z Babišových novin tepe ODS: Sázka na strach už se vám jednou nevyplatila

16.01.2015 9:51

Kritiku radikálního islámu vyčítá v dnešních Lidových novinách Občanské demokratické straně komentátor Martin Zvěřina. Na komentářové stránce listu upozorňuje, že občanským demokratům se sázka na strach už jednou nevyplatila.

Komentátor z Babišových novin tepe ODS: Sázka na strach už se vám jednou nevyplatila
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS

"V lecčems jistě boj proti radikálním islamistům může připomínat zuřivý odpor proti sudetským Němcům, který strana svého času, také dost odpudivě, stavěla na odiv,“ píše Zvěřina s tím, že zatímco sudetští Němci byli prý hrozbou fiktivní, radikální islám je pro Evropu hrozbou reálnou. Domnívá se ale, že odpor k "nemocným dětem ze Sýrie“ ukázal tu tvář ODS, "kterou její racionální a proevropsky orientovaný volič akceptovat nemůže“.

Komentátor proto dochází k tomu, že ODS tak vyklízí pozice mezi těmi, kteří měli stranu za pravicově liberální, a tyto voliče přímo vnucuje TOP 09. "Patrně v naději, že jich daleko víc odláká Tomio Okamurovi,“ píše Zvěřina s tím, že to je hodně odvážná sázka.

Boj proti 70 uprchlíkům ze Sýrie označuje komentátor za čirou hysterii. "Nebo nám chtějí občanští demokraté vážně vykládat, že z těch 15 rodin, které vyberou vládní úředníci, se po příchodu do české kotliny stanou teroristé?“ ptá se Zvěřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…