Komise pro BIS přerušila jednání o odposleších. V místnosti byl Kádner z VV

27.03.2012 16:11

Komise Poslanecké sněmovny přerušila jednání o odposleších Romana Janouška a Pavla Béma. Důvodem je účast Davida Kádnera z Věcí veřejných, který dříve pracoval pro bezpečnostní agenturu ABL.

Komise pro BIS přerušila jednání o odposleších. V místnosti byl Kádner z VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: ABL

Jednání komise přerušila hned na začátku. Důvodem byl totiž spor o účasti poslance Věcí veřejných Davida Kádnera. Ten dříve pracoval v agentuře ABL, která odposlechy získala právě od Bezpečnostní informační služby.

Předseda komise Richard Dolejš z ČSSD požadoval, aby Kádner jednání opustil. Ten to ale odmítl a jednání bylo následně přerušeno. "Radost z toho určitě nemám, myslím, že daleko víc by nás měly zajímat informace, co se opravdu stalo, než to, jestli někdo teoreticky může být nebo nemůže být ve střetu zájmů," prohlásil jeden ze členů komise David Vodrážka.

Ředitel BIS Jiří Lang prý řekl na jednání komise v podstatě jen "dobrý den a nashledanou". Komise ale odtajnila písemnou informaci od BIS, kterou dostala v pátek. Novináři by ji údajně měli dnes obdržet.

Pavel Bém již pozastavil své členství v ODS. Nyní ho pražští radní odvolali i z protidrogové komise. Podle vedení občanských demokratů by měl složit i poslanecký mandát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…