Komunisté se pustili do ODS a TOPky. Vydaly se prý cestou destrukce

07.12.2013 14:53

Občané se po mimořádných volbách nedočkali rychlého sestavení nové vlády. Vše se spíše odsouvá a plnění předvolebních slibů je zamlžováno. Tvrdí to ve svém prohlášení Ústřední výbor KSČM.

Komunisté se pustili do ODS a TOPky. Vydaly se prý cestou destrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny

Komunisté poukazují na to, že i po dvou volbách ve sněmovně zůstává volné místo čtvrtého místopředsedy. O něj se přetahuje hnutí Úsvit se stranou TOP 09. Situace už prý vyvolala problém při projednávání státního rozpočtu na příští rok.

TOP 09 a ODS hrají roli destruktivní opozice

Z toho KSČM usuzuje, že se TOP 09 a ODS vydaly cestou destruktivní opoziční síly.

Celé tiskové prohlášení KSČM ZDE

S návrhem rozpočtu není spokojena levice ani pravice. Ministr financí v demisi Jan Fischer nesestavil vlastní rozpočet a uchýlil se k úpravám návrhu předchozí vlády Petra Nečase. Vyhnul se přitom výraznějším injekcím do rozvoje.

Kalousek se pokoušel zmařit projednávání návrhu rozpočtu

Projednávání rozpočtu je pod tlakem. Čím více se zpozdí, tím více hrozí rozpočtové provizorium. I kvůli tomu se extrémně zkrátil harmonogram projednávání.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek se pokusil vrátit návrh k přepracování. Podle komunistů tak hrozilo navrácení politiky nepřiměřených škrtů a zvýšení rizika rozpočtového provizoria.

Komunisté chtějí měnit dílčí struktury rozpočtu až v dalším projednávání. Teprve poté se strana rozhodne, jaké stanovisko zaujme. Koncepčnější zásahy bude možné řešit až novelou zákona o státním rozpočtu, a to nejpozději na jaře příštího roku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…