Konec keců, konec hry: Šokující oficiální čísla z Německa. Zločiny na počet migrantů, porovnáno s Němci

14.02.2017 6:41

Německá veřejnost je krajně pobouřena statistikami, které se týkají kriminality přistěhovalců. Jak ukazuje zpráva Spolkového kriminálního úřadu (BKA), za pouhých devět měsíců v loňském roce spáchali uprchlíci více než dvě stě tisíc trestných činů.

Konec keců, konec hry: Šokující oficiální čísla z Německa. Zločiny na počet migrantů, porovnáno s Němci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranti spí i přímo na ulici

Za sledované období od ledna do září 2016 spáchali uprchlíci 214 600 trestných činů. Pokud bereme v potaz oficiální počet migrantů, tedy zhruba dva miliony, tak na 100 tisíc imigrantů připadá až 10 730 trestných činů, což je téměř dvakrát tolik co u Němců. U nich je poměr jen 5790 případů na 100 tisíc lidí.

Více než čtvrtinu ze všech spáchaných přestupků tvoří krádeže, kterých eviduje BKA za prvních devět měsíců loňského roku téměř šedesát tisíc. Dalších čtyřicet tisíc porušení zákona spadá do kategorie „napadení“. Znepokojujících je také 2700 sexuálně motivovaných útoků, kam patří obtěžování a samozřejmě také samotné znásilnění. Právě tato kategorie je po loňském hromadném sexuálním obtěžování v Kolíně nad Rýnem nejostřeji sledovaná.

Celou zprávu v němčině najdete ZDE.

Vedle kolínského incidentu však loni došlo k dalším stovkám případů, které se udály jednotlivě a prakticky ve všech spolkových zemích. Nejvíce se do povědomí nejenom německé veřejnosti patrně dostal případ znásilněné a zavražděné studentky z Freiburgu, jejíž tělo bylo později nalezeno pohozené u řeky. Vrahem byl mladý afghánský uprchlík a případ byl o to pikantnější, že dívka pomáhala uprchlíkům a její otec je vysokým představitelem Evropské unie.

Anketa

Má kolem sebe Miloš Zeman na Pražském hradě dobré spolupracovníky?

30%
70%
hlasovalo: 3428 lidí

Její nešťastný osud tak ze statistického hlediska patří jak do kategorie 2700 případů sexuálního obtěžování a znásilnění, tak rovněž do kategorie vražd. Těchto trestných činů spáchali uprchlíci od ledna do září 2016 celkem čtyřiačtyřicet. V tomto období do Německa proudili žadatelé o azyl nejvíce ze Sýrie, Afghánistánu a Iráku. Berlín je přijímal i přesto, že v Afghánistánu neprobíhá žádný válečný konflikt a Sýrie i Irák jsou zasaženy válkou jen částečně.

Zatímco podíl Syřanů, Afghánců a Iráčanů na spáchaných trestných činech byl dle BKA nižší, než je jejich zastoupení mezi uprchlíky, v případě uprchlíků z Tunisu, Maroka a Alžírska byl naopak vyšší. To samé platí o uprchlících z Gambie, Nigérie, Somálska a také migrantech z Balkánu. Jeden z grafů zveřejněný ve zprávě BKA sleduje také počet trestných činů spáchaných vůči migrantům. Vrcholem bylo čtvrté čtvrtletí 2015 kdy došlo ke 472 útokům. Ve třetím čtvrtletí 2016 jich úřady evidovaly „jen“ 149.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…