Konec útlaku pedofilů! stojí v článku, který vyděsil Česko. A už za něj přišla tvrdá odveta

14.08.2017 6:41

Očistěme pedofily a další stigmatizované, vyzývá aktivistka Marie Feryna. Politici její názor pro PL.cz okomentovali. „Už jenom to, že se jí dává prostor, je potvrzení absurdity a osudovosti. Toho, že lidstvo se asi rozhodlo spáchat hromadnou sebevraždu,“ míní Jana Lorencová. „S něčím blbějším než její slint jsem se snad ještě nesetkal,“ konstatoval Jaroslav Doubrava. „Teď dokonce ti pokrokářští pomatenci požadují respekt. Moje odpověď zní: Leda tak nasrat!“ rozohnil se Petr Štěpánek.

Konec útlaku pedofilů! stojí v článku, který vyděsil Česko. A už za něj přišla tvrdá odveta
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

V provokativním textu "Budoucnost je radical queer" publikovaném koncem června v Tvaru „aktivistka“ Marie Feryna uvádí: „Zkrátka a dobře – budoucnost není jen queer, ale radical queer, respektive taková být musí. Je třeba skončit s izolovaností jednotlivých podskupin queer komunity, vzpomenout si, že ještě není dobojováno, a to ani legislativně. Navíc legální rovnost není rovností osobní a rovná práva ještě neznamenají rovné podmínky a příležitosti,“ píše. „Radical queer znamená zrušit sexuální a rodové normy, očistit stigmatizované menšiny, včetně pedofilní komunity,“ domnívá se. Tohoto textu si povšiml server Echo 24 a rozebral ho v článku „Ještě není dobojováno. Očistěme pedofily a další stigmatizované, vyzývá aktivista.“ ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co na názory zmíněné aktivistky říkají.

Anketa

Jsou v Čechách pedofilové utlačovaní, jak tvrdí aktivistka Marie Feryna?

hlasovalo: 5545 lidí

Ujeté názory, jimž je třeba říci jednoznačné ne

„S těmito názory kategoricky nesouhlasím. Lze pozorovat, že aktivisté tohoto typu používají takzvanou salámovou metodu k prosazování svých zvrácených cílů. Právě proto je nezbytně nutné chránit manželství jako svazek muže a ženy, který nemá alternativu. Doporučuji poučit se ze zkušeností zemí, které jsou v těchto paní aktivistkou zmíněných legislativních záměrech tzv. dál, například Velká Británie, Norsko a další,“ upozornila poslankyně a místopředsedkyně TOP 09 Jitka Chalánková, která pracovala jako dětská lékařka. „Především je třeba chránit ubohé děti před takovýmito nepřijatelnými a neodpustitelnými záměry. Celé problematice by se měly aktivně a zodpovědně věnovat instituce Evropské unie a Rady Evropy včetně Evropského soudu pro lidská práva,“ doplnila. „Osobně tyto ujeté názory nekomentuji, protože pan Feryna to nemůže myslet vážně. Podobné nesmysly omílají zelení v celé Evropě a je potřeba jim říci jednoznačné NE,“ zdůraznil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Jsem už několik let přesvědčená, že lidstvo stojí na jakési osudové křižovatce svého vývoje. A to nejenom proto, že se dává prostor takovýmto absurdním vyjádřením. Ale i v dalších oblastech ustupujeme. Přijímáme postupně naprosto neakceptovatelné názory,“ domnívala se poslankyně hnutí ANO Jana Lorencová. „Už jenom to, že se jim dává prostor, že na to má vůbec někdo reagovat, je potvrzení té absurdity a osudovosti. Toho, že lidstvo se asi rozhodlo spáchat hromadnou sebevraždu. Týká se to nejenom této oblasti. Co si to dovolila? My to chceme chápat, co ona říká? No to snad ne!“ uvedla.

Královna podivínů zralá na psychiatra

„Ta dáma je asi královnou podivínů. Opět mi vyvstala vzpomínka na výrok Miloše Kopeckého v Nemocnici na kraji města. Výrok o krávě nebeské. Ale to bych krávu urážel, a to nechci. Dlouho ji asi nikdo neuspokojil, a tak přichází s takovou kravinou. K tak objevným myšlenkám ji asi přivádí právě proběhlý jakýsi pražský festival podivných dvojic. Chápu, že většina z nich za své postižení nemůže. Ale nechápu proč se s tím musí takhle předvádět, proč si to nenechají na soukromí,“ podivil se senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz). „Ta dáma se asi chce zviditelňovat a zvolila k tomu způsob, který by ji měl přivést k psychiatrovi do ústavní péče. S něčím blbějším než její slint jsem se snad ještě nesetkal,“ konstatoval. Ještě ostřeji se vyjádřil Petr Štěpánek, předseda Alternativy pro Českou republiku. „Pro negativní vnímání LGTB komunity běžnou veřejností toho nikdo nespáchal tolik jako dnešní vyznavači homosexualismu. Přičemž zdůrazňuji zásadní rozdíl mezi homosexualitou (sexuální orientací) a homosexualismem (politickou ideologií). Teď dokonce ti pokrokářští pomatenci požadují respekt. Moje odpověď zní: Leda tak nasrat!“

"Ufff. To je třaskavé téma. Co se pedofilů týče, je i velký problém to, co se z toho slova stalo. Dnes vidíme pod pojmem pedofil vraha malých dětí, ač procento násilníků mezi nimi bude pravděpodobně stejné jako mezi jinými - ...fily," upozornil lídr Svobodných v Libereckém kraji David Forbelský. "Přiznám se ale, že je pro mě velmi těžké přijmout přesah lásky k dítěti do erotické roviny. Starší bude mít nad dítětem vždy "navrch", a tak narozdíl od ostatních ...filií není tato vyjádřením oboustranného vztahu. Jakkoliv cítím s utrpením člověka, který se musí se svou sexualitou skrývat, nevidím cestu jak to obecně přijímat," uvedl. "Co vidím jako větší problém a vůbec se netýká lidí s jinou sexuální orientací je boj různých aktivistů za to či ono. Postupují dle léta známé salámové metody. Ještě před lety by se pohoršeně káceli při dotazu, zda jim jde i o adopce dětí. Nedávno pedofilům zakázali pochodovat otevřeně na Prague Pride, teď za ně bojují? To je to, co mám problém tolerovat, o respektu ani nemluvě. A pro jistotu opakuji, nejde jen o tuto problematiku. Stejně se chová mnoho dalších nátlakových skupin, ať již jde o plány zakázat hotovost, kouření, automobily a podobně," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Oldřich Szaban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…