Konferenci Forum 2000 dnes zahájí předseda Senátu Vystrčil

11.10.2021 6:30

Konferenci Forum 2000, jejímž hlavním tématem je směřování demokracie, dnes zahájí předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Akce pořádaná Nadací Forum 2000 se uskuteční v pražském Paláci Žofín, potrvá do úterý. Kvůli koronavirové epidemii se konference uskuteční částečně online.

Konferenci Forum 2000 dnes zahájí předseda Senátu Vystrčil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

V neděli se konala zahajovací večeře, v příštích dvou dnech budou účastníci diskutovat především o světové spolupráci demokracií, soupeření mezi demokracií a autoritářstvím v digitálním prostoru a obnově demokracie skrze aktivní občanství.

Dnes na konferenci promluví dalajlama i patriarcha Bartoloměj I. Dále ve dvou dnech vystoupí mimo jiné moldavská prezidentka Maia Sanduová, britský historik a publicista Timothy Garton Ash, prezident americké neziskové organizace Freedom House Michael Abramowitz, socioložka a bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová, aktivistka za lidská práva Farida Nabourema, ředitelka odboru plánování v kanceláři generálního tajemníka NATO Benedetta Bertiová nebo generální tajemník Mezinárodního institutu pro demokracii a volební asistenci Kevin Casas-Zamora.

U zrodu Fora 2000 stáli v roce 1997 tehdejší český prezident Václav Havel, spisovatel Elie Wiesel a japonský filantrop Jóhei Sasakawa. Jejich záměrem bylo poskytnout prostor osobnostem z různých oborů k analýze výzev nového tisíciletí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …