Konspirace kolem Zemanova podpisu: Ten čas nesedí, ukazovali na záznam. Jenže...

21.10.2021 18:06 | Ze sítí

Hradní kancléř Vratislav Mynář ve snaze utnout spekulace o pravosti podpisu prezidenta Miloše Zemana na listině, která svolává Poslaneckou sněmovnu, ukázal samotný akt podpisu na videu. Přesto už se objevily další spekulace, na listině totiž mělo chybět datum, které bylo dopsáno později.

Konspirace kolem  Zemanova podpisu: Ten čas nesedí, ukazovali na záznam. Jenže...
Foto: Hana Brožková
Popisek: Kancelář prezidenta republiky zveřejnila videozáznam z podpisu dokumentu o svolání sněmovny. Skutečně jej podepsal z lůžka Miloš Zeman

Mynář na tiskové konferenci ukázal záznam z nemocničního pokoje prezidenta, na němž Zeman prokazatelně podepisuje listinu o svolání Poslanecké sněmovny. U lůžka nemocného prezidenta byl předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), hradní kancléř Mynář, tajemník Jaroslav Hlinovský a neznámá žena.  

Okolnosti prezidentova podpisu a Vondráčkovy návštěvy byly předmětem spekulací zejména kvůli tomu, že svolání Sněmovny na 8. listopadu bylo zbytečné, protože by se v tomto termínu Sněmovna stejně ze zákona sešla. Vondráčkova návštěva navíc podle Ústřední vojenské nemocnice proběhla bez vědomí lékařů proti nemocničním předpisům.

Spekulace se týkaly také podpisu, který se údajně neshodoval s prezidentovým běžným podpisem. I proto Mynář zveřejnil záznam, na němž Zeman listinu podepisuje.

Přesto se objevila řada dalších spekulací a konspirací, jak informuje server Novinky.cz. Například spekulace ohledně času na hodinách, který se podle některých neshoduje s časem, kdy vyšly první zprávy o svolání schůze Sněmovny. To, že články vyšly ještě dříve, než k podpisu došlo, je ale i podle novinářů nejspíše tím, že šlo o aktualizované vydání staršího článku a na webech se objevuje čas vydání první verze.

Další konspirace se zaměřuje na chybějící datum, což je patrné při přiblížení celého záznamu. Kancelář prezidenta republiky nejspíše datum dopsala později, ale prezident Zeman na záznamu zřetelně hovoří o svolání Sněmovny v nejzazším termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…