Koronavirus: V Londýně nechávají lidi umřít. Nejsou stroje

31.03.2020 13:15

Server britského listu The Telegraph přinesl informaci o tom, že londýnští lékaři řeší problém. Mají příliš mnoho pacientů s těžším průběhem onemocnění Covid-19 a příliš málo plicních ventilátorů. Přístroje tak prý dostávají jen lidé, kteří mají větší šanci přežít. Jenže to může být i trochu jinak...

Koronavirus: V Londýně nechávají lidi umřít. Nejsou stroje
Foto: Archiv ZHKHK
Popisek: Trutnovská nemocnice se stala druhým odběrovým místem v kraji

Itálie, Spojené státy, a teď už i Velká Británie. To jsou příklady zemí, které řešily nebo řeší nedostatek plicních ventilátorů pro pacienty, u kterých má nemoc COVID-19 těžký průběh. Britský list The Telegraph tvrdí, že v Londýně je tak velký nedostatek ventilátorů, že lékaři rozhodují o tom, jakého pacienta na přístroj připojí a u koho je stav natolik vážný, že už by to nemělo smysl.

Anketa

Kalousek je připraven na ozbrojený odpor proti Babišově vládě. Šli byste s ním?

hlasovalo: 27623 lidí

Zástupce nemocničního trustu Imperial College Healthcare (ICH) však listu sdělil, že pacienti, kteří budou napojeni na ventilátor, sice jsou vybíráni, ale nejde o volbu ve stylu: tento pacient má šanci přežít, zatímco tento, bohužel, pravděpodobně zemře, takže mu ventilátor neposkytneme.

Pacienti s těžkým průběhem nemoci COVID-19 musí být na ventilátor napojeni poměrně dlouho. Mohou to být i dva týdny. A pokud se v jednu chvíli objeví příliš mnoho „kritických“ pacientů, britské zdravotnictví je pod velkým tlakem. To připouští i zástupce Imperial College Healthcare (ICH). Ale odmítá, že by někteří nemocní byli necháváni na pospas svému osudu. „Těžce nemocní pacienti s nemocí COVID-19 mohou ventilátor potřebovat delší dobu, ale u některých pacientů to není v jejich nejlepším zájmu,“ zaznělo od ICH.

Zástupce trustu důrazně odmítl, že by nemocným byla odpírána péče s ohledem na počet ventilátorů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…