Korunnímu svědkovi z kauzy Opencard se někdo podruhé vloupal do bytu

13.05.2013 17:39

Korunní svědek v kauze Opencard a obviněný úředník odboru informatiky pražského magistrátu Jiří Chytil čelil podruhé vloupání do bytu. Stalo se to v sobotu poté, co Právo upozornilo na první případ, při kterém zmizely externí disky s důkazy o kauze. Chytil má ale zálohu.

Korunnímu svědkovi z kauzy Opencard se někdo podruhé vloupal do bytu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Používání Opencard je trestné. Přijďte se udat! Reakce na obvinění současné rady Prahy, nikoli té minulé s Pavlem Bémem

Ani napodruhé nebyl zámek poškozen. „Nezmizelo nic. V bytě byly rozházené věci,“ uvedl v pondělí na tiskové konferenci sdružení Veřejnost proti korupci Chytil s tím, že jde asi o další výstrahu.

Chytil, který na magistrátu pracoval v IT odboru, policii od začátku pomáhal, přivedl ji na řadu stop, a dokonce kriminalisty podrobně navigoval před jejich zásahem na magistrátu z března 2010, kdy vyšetřovatelé na místě zajistili důkazní materiál. Protikorupční policie mu původně přislíbila postavení utajeného svědka, když se však změnil vyšetřovací tým, skončil nakonec coby člen hodnotící komise mezi obviněnými. Nyní mu hrozí až osmiletý trest.

Do bytu se mu údajně kdosi vloupal již v únoru. „V bytě jsem našel stopy od bláta, zmizely dva externí disky a jeden starý telefon, zámky na dveřích od domu a bytu byly ale neporušené,“ uvedl Chytil s tím, že vloupání nehlásil, protože policii už nevěří. „Bral jsem to jako takové varování,“ podotkl bývalý úředník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…