Korytáři! Rozlícený Okamura se obořil na poslance. Až zjistíte proč, budete sprostí

13.03.2019 17:59

Tomio Okamura se zlobí. Má pocit, že si poslanci chtějí jen udržet koryta a odměny a nejde jim o práci pro občany. A řada lidí mu dává za pravdu...

Korytáři! Rozlícený Okamura se obořil na poslance. Až zjistíte proč, budete sprostí
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Mzda placených zastupitelů obcí a krajů, kteří jsou zároveň členy Parlamentu nebo vlády, se zřejmě sníží na dvě pětiny. Předpokládá to novela skupiny poslanců ANO a Pirátů proti kumulaci odměn z funkcí, kterou dnes po ostré debatě schválila Sněmovna. Tuto zprávu přinesla ČTK.

Anketa

Schvalujete práci Anny Šabatové?

2%
98%
hlasovalo: 9123 lidí

Tomio Okamura však tvrdí, že poslanci proti kumulaci funkcí nedělají dost. „Právě teď se ukázalo, kdo je ‚korytář‘ a kdo to myslí vážně. Sněmovna před chvílí zamítla návrh SPD, aby politici, kteří mají více funkcí najednou (např. poslanec, starosta, hejtman, zastupitel atp.), nemohli kumulovat finanční odměny za tyto funkce. Navrhli jsme, aby politik pobíral odměnu pouze za jednu funkci,“ napsal na sociální síti Facebook.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Návrh SPD nepodpořila žádná další politická strana. Návrh, který Sněmovnou prošel, považuje Okamura za chybný, protože kumulaci funkcí neruší. „Podívejte se na hlasování. A naopak Piráti s hnutím ANO navrhli a prosadili pokračování kumulace odměn. Co si o tom myslíte vy? Napište mi do komentářů a prosím SDÍLEJTE,“ napsal Okamura spoluobčanům.

A přišel ještě s jednou prosbou. Přál si, aby lidé v květnových volbách do Evropského parlamentu hlasovali pro SPD a podpořili konec Evropské unie, konec nesmyslným regulacím či konec imigrační politice.  

Pod Okamurovým příspěvkem se rozjela živá diskuse, ve které dávali voliči Okamurovi za pravdu. Politiky ostatních stran označovali za „prasata“, která sedí jedním pozadím na několika židlích a udržují v republice toliko „bordel“.

Další diskutéři označili poslance, které si zvolili, za „bandu vyžírků“. Zazněla i řada ostrých výrazů včetně přání, „ať chcípnou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…