Krádeže v PENNY Marketu. „Za poslední rok...“ Známe výsledek

25.10.2022 19:02 | Komentář

Velice opatrně se k tomu, zda v jejich prodejnách dochází vlivem neutěšené ekonomické situace k častějším pokusům o zcizení zboží než v uplynulých letech, vyjadřují obchodní řetězce. Krádeže – většinou drobné – zaznamenávají, ale jejich počty či srovnání s minulým obdobím považují za interní informaci. Výjimkou je Penny Market, jehož mluvčí potvrdil, že v letošním roce došlo k nárůstu případů drobných krádeží na jeho prodejnách.

Krádeže v PENNY Marketu. „Za poslední rok...“ Známe výsledek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Konzervy v obchodě

Zvyšující se životní náklady a rostoucí ceny potravin a zboží denní potřeby nepochybně začnou vhánět chudší část populace do slepé uličky. Pro ty, co jsou při silách a mohou obětovat další porci svého času, se stává jednou z možností druhý pracovní úvazek. Největší část drahotou postižených ale půjde cestou uskromnění se, tedy nakupování v menším rozsahu a za co nejnižší ceny. Premiér Petr Fiala tvrdí: „Opakovaně říkáme, že nikoho nenecháme padnout, a to hodláme dodržet.“ Ne každý však na cílenou pomoc dosáhne nebo o ní ne každý ví. Ekonomka Ilona Švihlíková pro web Českého rozhlasu uvedla: „Kupní síla je dnes ohrožená vysokou inflací. A potraviny člověk kupovat musí. To není o tom, že si vybere jiné potraviny, ale že umře hlady.“

Krajní možnosti se lidé v bezvýchodné situaci mohou pokusit vzepřít mimo jiné tím, že se dopustí krádeže jídla či pití, ačkoli by na to donedávna ani nepomysleli. Velice opatrně se k tomu, zda v jejich prodejnách dochází vlivem neutěšené ekonomické situace k častějším pokusům o zcizení zboží než v uplynulých letech, vyjadřují obchodní řetězce. „Přestože ekonomická situace bezpochyby není jednoduchá, nepozorujeme nějaké zvýšené problémy s krádežemi a dalšími negativními jevy. Nemáme tedy potřebu nijak posilovat naše bezpečnostní opatření,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Lukáš Němčík, ředitel rozvoje a marketingu sítě COOP, Svazu českých a moravských spotřebních družstev.

Na prodejnách letos došlo k nárůstu případů krádeží

„Krádeže samozřejmě čas od času v našich prodejnách zaznamenáváme, ve většině případů jde o drobné krádeže. Prosíme však o pochopení, že přesné vyčíslení považujeme za interní informaci, kterou nezveřejňujeme. Naše společnost velmi dbá na bezpečnost svých prodejen, a proto jsou všechny zabezpečené v maximální možné míře. Tím pádem se nám daří množství krádeží eliminovat. Využíváme přitom nejen techniku, ale také pracovníky ostrahy. Přítomnost pracovníků ostrahy působí preventivně a samozřejmě také zajišťují bezpečnost zákazníků i zaměstnanců prodejny,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Tomáš Myler, tiskový mluvčí společnosti Lidl.

Až od třetího z řetězců se dozvídáme, že tento jev je v obchodech opravdu častější. „Můžeme potvrdit, že v letošním roce došlo k nárůstu počtu případů drobných krádeží na našich prodejnách. V PENNY využíváme dostupné prostředky nejen k efektivnímu zabezpečení majetku, ale i pro zajištění bezpečného pracovního prostředí pro naše zaměstnance. Každá z více než 400 prodejen má standardizovaný set bezpečnostních opatření, mezi nejdůležitější z nich patří elektronický zabezpečovací systém, elektronické zabezpečení zboží, kamerový systém a personál,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Tomáš Kubík, manažer komunikace a tiskový mluvčí Penny Market s.r.o.

Zákazníci jsou nyní výrazně více citliví na cenu

Přidává i své poznatky a zkušenosti s reakcemi nakupujících v této ekonomicky hodně pohnuté době. „Obecně jsou zákazníci s ohledem na současnou ekonomickou situaci výrazně více citliví na cenu, proto například častěji nakupují v diskontních prodejnách včetně našeho řetězce. Našim zákazníkům nabízíme kvalitní produkty za nejvýhodnější ceny na trhu, kromě toho každý týden připravujeme akční nabídky stovek různých produktů za zvýhodněné ceny,“ popisuje Tomáš Kubík, jak se snaží zákazníky do svých prodejen nejen přilákat, ale i jim vyjít co nejvíc vstříc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…