Krajská zdravotní znovu na paškále. Ústečtí zastupitelé chtějí mimořádně jednat

18.03.2021 15:20

Krajští zastupitelé Starostů a nezávislých budou chtít na pondělním mimořádném zastupitelstvu řešit způsob a důvody odvolání předsedy představenstva Krajské zdravotní Jindřicha Zetka. Na jednání zvou i další členy představenstva, kteří by měli dostat prostor k vyjádření.

Krajská zdravotní znovu na paškále. Ústečtí zastupitelé chtějí mimořádně jednat
Foto: Krajská zdravotní, a. s.
Popisek: Krajská zdravotní, a. s.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
Hejtmanovy sliby o zveřejnění smluv se straníky ANO považuje například Filip Ušák (STAN) za nutnost. Nicméně v případě Vladislavy Marschallové a dalších straníků ANO, kteří prý za odměnu nevykazují odpovídající činnost, vyžaduje okamžité ukončení smluvních závazků s krajem.

„Na náš tlak hejtman přislíbil zveřejnit všechny smlouvy kraje s bafuňáři hnutí ANO. Nepovažuji to od něj za žádnou vstřícnost, ale nutnost směrem k veřejnosti. Druhou věcí je revize jejich plnění. S čím konkrétně radili a jaký z toho měl Ústecký kraj přínos,“ upozorňuje předseda krajského zastupitelského klubu STAN Filip Ušák a dodává: „Práce, kterou odvedla například krajská místopředsedkyně ANO Maschallová za peníze, které mohly jít třeba na odměny zdravotníků, v žádném neodpovídá smluvené výši a není možné ji v žádném případě odůvodnit. 52 tisíc za PR poradenství na poloviční úvazek, což odpovídá mzdě tiskového mluvčího na plný úvazek, to je naprostý výsměch.“

Na trafiku pro Vladislavu Maschallovou upozornil bývalý předseda Krajské zdravotní Jindřich Zetek, který byl podle zastupitelů STAN právě z těchto důvodů hejtmanstvím odvolán.

Podle hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera byl Jindřich Zetek odvolaný proto, že jeho představa řízení Krajské zdravotní byla odlišná od představy vedení kraje. Novým předsedou představenstva se 11. března stal bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. V tomto orgánu je spolu s ním ještě Ondřej Štěrba, Josef Šedlbauer a Leoš Vysoudil. Ti zde sedí už od listopadu 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…