Královéhradecký hejtman? Neoblíbený, neviditelný

31.07.2013 13:00

Nejlépe hodnoceným představitelem krajů, mezi něž patří i Praha, se stal v červencovém šetření společnosti SANEP hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Ten tak po dvou měsících vystřídal se ziskem 57,7 procenta kladných hlasů obyvatel Libereckého kraje v čele dnes již bývalého pražského primátora Bohuslava Svobodu. Martin Půta stál v čele pomyslného žebříčku popularity nejvyšších představitelů 14 krajských celků již v letošním únoru.

Královéhradecký hejtman? Neoblíbený, neviditelný
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

Na opačném pólu tabulky se krčí primátor Prahy, rodák z Olomouce Tomáš Hudeček a socialista Vladimír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje. Paradoxem zůstává, jak již bylo zmíněno v úvodu, že bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda okupoval dlouhodobě post jedničky. Hudeček na jeho úspěch nenavázal.

Královéhradecký kraj se pro změnu potýká s neviditelností svého hejtmana. Podle zákulisních informací by někteří vysocí členové ČSSD místo France viděli raději někoho jiného. Hovoří se především o senátorovi a bývalém státním zástupci Miroslavu Antlovi, jenž by France v čele kraje mohl nahradit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…