Kreml zveřejnil, kolik vyplatí za smrt každého ruského vojáka

06.03.2022 5:11 | Ze sítí

Asi milion korun. Tolik podle tiskového servisu Kremlu dostane každá jedna rodina mrtvého vojáka, kteří jsou nasazeni na Ukrajině nebo v Sýrii. Kreml úmyslně nepoužil slovo válka či invaze. Hovoří zejména o zásahu během speciální operace „na ochranu Donbasu". V tamní měně se jedná o pět milionů rublů.

Kreml zveřejnil, kolik vyplatí za smrt každého ruského vojáka
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí
Navíc prý v případě zraněných vojáků na Ukrajině a v Sýrii jim budou vyplaceny po třech milionech rublů, což je 750 tisíc korun. Tyto jednorázové platby údajně neovlivní právo na další platby a poskytování opatření sociální podpory podle federálních a regionálních právních předpisů, uvádí také vyhláška.

Jednorázové doplatky ve výši pět a tři miliony rublů oznámil Putin dne 3. března na schůzce se stálými členy Rady bezpečnosti Ruska.

Putin taky připomněl, že rodiny obětí obdrží pojistné krytí a jednorázové dávky stanovené současným zákonem v celkové výši 7.421.000 tisíc rublů (asi 1,8 milionu korun). Kromě toho bude podle hlavy státu „každému členovi rodiny zemřelého vypláceno měsíční peněžité odškodnění“.

Pokud je prý voják sloužící na základě smlouvy prohlášen za nezpůsobilého pro vojenskou službu kvůli zranění, obdrží jednorázový příspěvek ve výši 2 milionů 968 tisíc rublů a v případě invalidity obdrží měsíční peněžní kompenzaci.

Ruská média i kremelská agentura opakovaně uvedly, že se jedná o bonusovou platbu za speciální operaci na Donbasu.

Počty obětí z řad vojáků způsobené ruským napadením Ukrajiny nelze jakkoli verifikovat. 
 
Ukrajina oficiální čísla padlých neuvádí. Rusko ano, ale ani to není možné ověřit. Zatímco ukrajinská vláda počítá mrtvé Rusy na tisíce, Kreml mluví o stovkách. 
 
 
Mapa vojenských operací. Twitter.com / The Study od War

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…