Kuba vysvětloval zatýkání v ODS: V každé straně se něco takového občas děje

16.06.2013 13:55

V poslední části Otázek Václava Moravce se předseda ČSSD Bohuslav Sobotka i šéf VV Vít Bárta rozčílili kvůli tomu, že se vláda snaží udržet se za každou cenu. To si však nenechal líbit ministr průmyslu Martin Kuba.

Kuba vysvětloval zatýkání v ODS: V každé straně se něco takového občas děje
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

„Vláda pravděpodobně podlehla pokušení pokračovat za tu cenu, že je policie a státní zastupitelství označuje za korupčníky,“ rozčiloval se Sobotka. „Sociální demokracie vítá to, že tady policie a justice nezávisle jedná,“ dodal předseda ČSSD a odmítl, že by tato vláda zařídila, aby právě trestní řízení a vyšetřování korupce probíhalo v pořádku.

Ministr Martin Kuba následně připomněl ČSSD kauzu Davida Ratha. „Vy jste tady seděli s panem Zaorálkem jako zmoklé slepice,“ rozohnil se Kuba. „Když policie chytila pana Ratha se sedmi miliony, taky to bylo selhání jednotlivce,“ doplnil ministr. "Každou stranu taková věc občas potká, tak se tu netvařte jako ti čistí," zakončil.

„Když koukáte, pane předsedo, na Věci veřejné, rozdíl je v tom, že naše strana důsledně uplatňovala presumpci viny,“ rozzlobil se Vít Bárta z Věcí veřejných. „Já jsem rezignoval na místo ministra dopravy poté, co bylo podáno jedno blbý trestní oznámení. Vy udržujete tuto vládu za každou cenu, i za cenu kriminalizace,“ pokračoval předseda VV. Myslí si, že by vláda měla skončit a pokusit se zachránit zbytky české pravice předčasnými volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…