Kubera popisuje, kde je hlavní problém krize. Prý vůbec nejde o Zemana nebo Sobotku

09.05.2017 21:36

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) zavítal do úterního pořadu Devadesátka České televize, kde jasně řekl, co si myslí o současné politické krizi. Člen horní komory má za to, že v této vládní krizi vůbec nejde o premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) nebo prezidenta Miloše Zemana. Jádrem celého sporu jsou prý dotace.

Kubera popisuje, kde je hlavní problém krize. Prý vůbec nejde o Zemana nebo Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Vy jste se tady o tom vůbec nezmínili, o tom, co to všechno způsobuje. To slovo je dotace. Dotace křiví charaktery, křiví ekonomiku. A všechny ty příklady, vzpomeňte si, příklad Davida Ratha, Čapí hnízdo, sport. Všechno je to o dotacích, protože dotace křiví ekonomiku,“ poznamenal před kamerami politický matador.

Posteskl si také, že česká ústava předpokládá standardní chování všech aktérů a současní političtí vrcholní představitelé se nechovají standardně. „Doporučuji, že by bylo nejlepší chvíli počkat,“ apeloval na kolegy politiky Kubera s tím, že je třeba zchladit hlavy a říct si, že koaliční smlouva je jen džentlmenskou dohodou, a pokud ji měl někdo vypovědět, tak to mělo být nespokojené hnutí ANO.

Pak je tu ještě jeden rozměr. „Já jsem asi jediný, kdo nesouhlasí s demisí paní ministryně. Pokud přestaneme ctít presumpci neviny, tak kdo ví, co přijde dál,“ pozvedal varovně hlas v České televizi Kubera.

Pokud jde o úvahy o žalobě na prezidenta republiky, tyto úvahy jsou podle Kubery předčasné, protože se může taky stát, že Zeman odvolá Babiše třeba ještě z Číny.

A pak je tu ještě třetí rovina. „Lidi teď nejvíc zajímá mistrovství světa v hokeji a tohle jde kolem nich, ale jsou z toho znechuceni. Tady na ně ze všech stran pálí a občané tomu nerozumějí,“ je přesvědčen Kubera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…