„Dokud budou lidé umírat. A dokud nenajdeme metodu, jak identifikovat rizikový a naopak bezpečný alkohol,“ uvedl na dotaz, jak dlouho může prohibice trvat. „Rozhodně to nemůže být měsíce. Pár dní to ale musí snést každý,“ myslí si náměstek, neboť alkohol prý není základní potravina.
Podle něj i podnikatelé chápou, že jde o ochranu života a zdraví, a proto na ministerstvo kvůli zrušení prohibice příliš netlačí. Navíc až prohibice skončí, budou moct uschované láhve na pulty vrátit - samozřejmě pokud bude jasné, že jsou nezávadné. Vylévat alkohol ve velkém prý rozhodně nikdo nechce.
Nyní se podle Hrušky především všichni snaží vymyslet, jak definovat bezpečný alkohol, aby bylo možné jej z prohibice uvolnit. Další důležitou okolností prý je, jak rychle se policii podaří rozplést vznik pančovaného alkoholu. „Jisté je, že někdo se dopustil kriminálního činu. A ten bourá všechny normy,“ uzavřel náměstek ministra vnitra rozhovor pro server Lidovky.cz.
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jav