Kubiceho náměstek o prohibici: Pár dní to lidé vydrží, déle to nebude

17.09.2012 12:13

Jaroslav Hruška, první náměstek ministra vnitra, ujistil, že absolutní prohibice, která v Česku vládne od pátku, nemůže trvat měsíce. Pár dní to však veřejnost musí vydržet.

Kubiceho náměstek o prohibici: Pár dní to lidé vydrží, déle to nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

„Dokud budou lidé umírat. A dokud nenajdeme metodu, jak identifikovat rizikový a naopak bezpečný alkohol,“ uvedl  na dotaz, jak dlouho může prohibice trvat. „Rozhodně to nemůže být měsíce. Pár dní to ale musí snést každý,“ myslí si náměstek, neboť alkohol prý není základní potravina.

Podle něj i podnikatelé chápou, že jde o ochranu života a zdraví, a proto na ministerstvo kvůli zrušení prohibice příliš netlačí. Navíc až prohibice skončí, budou moct uschované láhve na pulty vrátit - samozřejmě pokud bude jasné, že jsou nezávadné. Vylévat alkohol ve velkém prý rozhodně nikdo nechce.

Nyní se podle Hrušky především všichni snaží vymyslet, jak definovat bezpečný alkohol, aby bylo možné jej z prohibice uvolnit. Další důležitou okolností prý je, jak rychle se policii podaří rozplést vznik pančovaného alkoholu. „Jisté je, že někdo se dopustil kriminálního činu. A ten bourá všechny normy,“ uzavřel náměstek ministra vnitra rozhovor pro server Lidovky.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…