Kudla Ukrajině do zad? Západní politici prý začínají naznačovat...

16.08.2022 18:54

O slovech amerického prezidenta Joea Bidena a o jejich podpoře ze strany Británie a dalších evropských lídrů píše The Guardian. Spekuluje nad tím, že není jasné, zda by se Ukrajinci měli připravit na to, že jim v zimě bude vražen nůž do zad.

Kudla Ukrajině do zad? Západní politici prý začínají naznačovat...
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Letos v březnu hovořil americký prezident Joe Biden o strategických cílech Západu na Ukrajině – mezi nimi je odražení ruské invaze, obnovení národní svrchovanosti a nastolení vítězství globální demokracie nad „silami temnoty“. Právě tato slova podle serveru Echo24.cz odkazujícího se na list The Guardian, který o nich referoval, podpořila nejen Británie, ale i další evropští lídři. A právě podle listu bylo méně jasné to, zda západní politici očekávají, že těchto cílů opravdu dosáhnou.

Přestože Biden v březnu tvrdil Ukrajincům, že při nich stojí a že jen rychlý trest je tím jediným, co Rusko přiměje změnit kurz, Rusko i přes sankce Západu ve válce pokračuje.

„Bidenovo opatrné odhodlání vyhnout se za každou cenu přímé konfrontaci ale znamená, že Rusko sice nakonec nemusí vyhrát, ale je nepravděpodobné, že by definitivně prohrálo. Tato válka se podobá pobublávajícímu hrnci s vodou, která se nikdy nezačne vařit,“ zmiňuje dále server a ukazuje prstem i na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a na německého kancléře Olafa Scholze. Oba dva podle něj zaujali stejný postoj jako Biden.

V současné době podle všeho čeká Ukrajinu – a tím pádem i Západ – opotřebovávací dlouhá válka, píše server a hovoří i o tom, jaká jsou možná řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…