Kudla do zad. Pavel Novotný? Špatné. Fanoušci ,,hvězdy ODS" nebudou potěšeni

20.01.2020 9:45

Pavel Novotný nebyl i přes svůj bombastický projev na kongresu ODS zvolen místopředsedou strany. A Petr Viktorýn, podnikatel, politický marketér a koordinátor hnutí Trikolóra, odhalil důvod. Novotného už mají prý prokouknutého a rebel, který nikoho neštve, je podle něj k ničemu. Sice řeporyjského starostu v médiích všichni chválí, ale vlastní strana ho pak nechala na holičkách. A Novotnému poděkoval za lekci.

Kudla do zad. Pavel Novotný? Špatné. Fanoušci ,,hvězdy ODS" nebudou potěšeni
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Řeporyjský starosta Pavel Novotný vzbudil poprask na kongresu ODS, když oznámil, že ho znásilní, a kandidoval na místopředsedu strany. „Jsem Pražák, že jo, stejně bych nemohl dneska uspět, že? Gratuluju venkovu, k tomu, že ani nemá koule postavit vlastního kandidáta, když tady dělá převrat,“ komentoval například nezvolení Alexandry Udženiji.

Anketa

Sirotky z Řecka nepřijmeme, protože jsou to prý Afghánci ve věku 16 až 18 let. Schvalujete rozhodnutí o NEPŘIJETÍ?

98%
hlasovalo: 21162 lidí

Věnoval se i výzvám, ať ho strana vyhodí, a řekl, že pokud si to Petr Fiala bude přát, tak odejde. „Mimochodem, až mě ODS vyhodí, tak mě samozřejmě najme a já pro ni budu tajně v tichosti pracovat dál,“ sdělil na rovinu delegátům. Strana ho totiž prý potřebuje. Dokáže dobře prodat nejen sebe, ale i značku ODS. „Já nevím, jestli tu stranu budu za deset minut opouštět, nebo za deset let vést,“ oznámil Novotný ve 13. minutě svého projevu. A vysloužil si další potlesk a smích v sále. „No, potlesk na kongresu,“ rozhazoval Novotný spokojeně rukama. Nicméně, delegáti nakonec mediálně proslaveného starostu Řeporyjí nezvolili.

Proč? Tuto otázku si kladl koordinátor Trikolóry Petr Viktorýn. Nejdříve ho krátce popsal: „Pavel Novotný je svůj. Je jaký je. A jen on sám a pár lidí znalých marketingu vědí, o co mu skutečně jde. Od počátku je pro mne naprosto čitelným, proto jej intenzivně ‚chválím‘ a mám radost z toho, že se tato ‚hra s Pavlem‘ přenesla i na ostatní komentátory politického dění a blogery.“

Viktorýn doplnil, že kritika či urážky na adresu Pavla Novotného už bývají vzácností. „Sarkastická pochvala se šíří jako lavina. Hle. Pavel ztratil oponenty, všichni jej ‚chválí‘, a zbyla tedy poslední možnost, sice zvolit si tohoto ‚úžasňáka‘ do svého čela,“ míní koordinátor o ODS. Leč nestalo se tak.

„Zatímco oponenti se jednotně ukáznili, kudlu do zad dostal Novotný od svých kolegů v ODS. Od těch, kvůli kterým se nechal pranýřovat, aby otevíral diskuse o tématech prospěšných pro ODS, ne pro něj. Aby obsazoval mediální prostor, který si ODS jinak neuměla vynutit. Aby riskoval za ODS. Má výhodu, kontroverzi umí, bulvár umí ...a je to hráč,“ usoudil Viktorýn, že ODS Pavla Novotného zradila. Ale dodal: „Ovšem i mistr tesař se někdy utne! Rebel, který už nikoho nevytáčí, je ODS zřejmě k ničemu.“

Na závěr Viktorýn Novotnému poděkoval za lekci v obsazování médií. A také těm, kteří se dle jeho slov nechali „strhnout ke slušnosti“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…