Kundrův „agent s ricinem“ pobavil Vlastimila Tlustého. Xavera už méně. A pak padlo něco o českých tajných službách. Z obou stran

04.05.2020 17:19

„Pane Tlustý, já jsem úplně hotovej z toho,“ sdělil moderátor XTV Luboš Xaver Veselý svému hostu Vlastimilovi Tlustému, když přišla řeč na údajného ruského agenta, který mohl přijet do Prahy, aby postrašil a možná nejen postrašil tři pražské komunální politiky. A Tlustý Veselého hned uklidňoval, že jde o přehnanou hysterii. Pánové se poté shodli na tom, že za jistých okolností by si české tajné služby zasloužily zrušit.

Kundrův „agent s ricinem“ pobavil Vlastimila Tlustého. Xavera už méně. A pak padlo něco o českých tajných službách. Z obou stran
Foto: Screen XTV
Popisek: Vlastimil Tlustý debatuje s Lubošem Xaverem Veselým

Luboš Xaver Veselý si do internetové televize XTV pozval někdejšího ministra financí ve vládě Mirka Topolánka Vlastimila Tlustého. Od něj se dozvěděl, že koronavirová krize vytvořila řadu příležitost pro zloděje. Tlustý si vzpomněl přímo na staré přísloví, že příležitost dělá zloděje, a situace, kdy někdy nakupuje roušku za pár desítek korun a někdo jiný podobnou roušku za 500 korun, může opravdu naznačovat leccos. „Já tím vůbec netvrdím, že tu příležitost zneužije každý, to v žádném případě. Ale prostá statistika říká, že se najdou lidé, kteří velkou příležitost ve velkém využijí, a pak já říkám, ať se pátrá,“ podotkl Tlustý, že je zvědav, co bude vyšetřeno.

Anketa

Chcete, aby byl Pavel Novotný zvolen poslancem PS PČR?

4%
96%
hlasovalo: 27213 lidí

Tlustý má pocit, že vláda v koronavirové krizi republiku silně zatížila dluhy, které budou splácet naše děti. „Teď jsme ve fázi, kde se ta tragičnost ekonomických opatření zatím neprojevuje,“ varoval Tlustý, že po ekonomické stránce bude hůř. „Mě na tom, co dělá vláda, děsí to, že vláda říká: vaše televize se mi líbí, tak dostane podporu, ale jiná televize se mi nelíbí, tak nedostane nic,“ upozornil Tlustý, že podobná schémata považuje za opravdu hrozivá.

Moderátor pak otevřel ještě jedno téma, téma možného příjezdu ruského agenta do Prahy, který snad měl postrašit či přímo likvidovat tři pražské komunální politiky – starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře, starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného a pražského primátora Zdeňka Hřiba.

Pane Tlustý, já jsem úplně hotovej z toho. Já se bojím napít čehokoliv, abych v tom neměl (jed) novičok,“ sdělil Luboš Xaver Veselý svému hostu s nadsázkou v narážce na článek časopisu Respekt, že údajný agent s sebou do Česka mohl přivézt i jed ricin. „Prosím vás, co je to za agenta, když Respekt zjistí, že má v kufru jed nějakej. To musí být úplnej amatér,“ poznamenal moderátor.

„Celý je to nešťastný. Asi se tomu někdo směje, někdo nad tím pláče. Já tu hysterii z toho, že nám sem velká mocnost posílá nějaký agenty, aby tady povraždili ty, kteří odstěhovali sochu Koněva a dělali jiný lotroviny, tak mně to připadá přehnaný, ale umím si představit, že to někdo bere jako zásadní věc. Fakta k tomu nemám žádná,“ uvedl Tlustý

V obecné rovině konstatoval, že sochu sovětského maršála Koněva z náměstí v Praze 6 nikdo odsouvat neměl, neboť tento krok považuje jen za zbytečné gesto.

„Podívejte, jestli máme tajnou službu, ze které unikají informace do novin, tak je potřeba tu tajnou službu zrušit,“ uvedl Veselý. „To se s vámi vzácně shoduju,“ odvětil Tlustý. Příběh s ricinem považuje za komedii. „Ta komedie mohla být sepsána lépe, je to strašně čitelný,“ poznamenal k tomu Tlustý. „Ale co lidí se nad tím rozvášní: ‚Mámo, představ si tu hrůzu. Ti východní imperialisti nám jdou zabít toho skvělýho starostu‘,“ tropil si z kauzy Tlustý žerty.

Osobně se domnívá, že se oněm třem politikům nic nestane a všechno dobře dopadne.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…