Kyjev údajně disponuje nahrávkou, kde se rebelové hlásí k sestřelení letadla

18.07.2014 13:09

Ukrajinská tajná služba SBU tvrdí, že má nahrávky, ze kterých vyplývá, že malajsijský boeing, který se dnes zřítil na východě Ukrajiny a v jehož troskách zahynulo 298 lidí, sestřelili proruští separatisté. Informovala o tom zpravodajská stanice BBC. Ukrajinský ministr Pavlo Klimkin podle diepresse.com řekl, že stopa vede do řad ruské armády a že to Kyjev doloží důkazy.

Kyjev údajně disponuje nahrávkou, kde se rebelové hlásí k sestřelení letadla
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

SBU podle BBC na svém kanálu na videoportálu YouTube zveřejnila odposlechnuté rozhovory separatistů, kteří hovoří o sestřelení civilního letadla. Video bylo již z toho kanálu odstraněno, jiné profily na YouTube ale mají kopie.

„Kozáci z černuchinského stanoviště sestřelili letadlo... Civilní," hlásí v ruštině jeden z telefonujících, kterého jeho protějšek oslovuje „majore". Na dotaz, zda se v troskách našly zbraně, „major" odpovídá záporně: „Vůbec nic, jen civilní věci, lékařské krámy, ručníky, toaletní papír."

Nahrávka s anglickými titulky ZDE.

V další části nahrávky jiný hlas informuje: „Pokud jde o to letadlo sestřelené v oblasti Snižneho-Torezu, ukázalo se to být civilní letadlo. Dopadlo v oblasti Grabova... Je tam spousta mrtvých žen a dětí. Kozáci tam teď vše prohlížejí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…