Kyjev žádá odpuštění dluhů a další půjčky. Umírali jsme pod vaší vlajkou, dejte nám peníze, vzkazuje do Bruselu

25.05.2015 19:18

Na serveru PolitNavigator.net se objevila krátká zpráva ohledně jednání v ukrajinském parlamentu. Ten nyní projednává zákon, skrze který chce zvýšit odpisy ze splátek jednotlivým věřitelům. Ozývají se extrémní hlasy, Ukrajina otočila a začíná si nárokovat.

Kyjev žádá odpuštění dluhů a další půjčky. Umírali jsme pod vaší vlajkou, dejte nám peníze, vzkazuje do Bruselu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

V poslední době se na Ukrajině ozývají hlasy, které ji odvracejí od případného členství v Evropské unii. A jeden z nich se ozval přímo ze sídla ukrajinské politiky, kde se nyní projednává zákon, který může změnit celý dosavadní politický diskurz.

„Umírali jsme pod vlajkami EU, dejte nám peníze,“ hlásá úvodní slovo článku, které shrnuje současnou rétoriku Kyjeva. Za to, že se Ukrajina tváří, že za EU prolévala vlastní krev, si nyní nárokuje odepsání starých úvěrů a přijetí nových.

Celý text zde

Minulý týden odhalil rozdíly v tom, jakým způsobem vidí ukrajinskou krizi její obyvatelé a jakým ji vnímá zbytek světa. V ukrajinském parlamentu je totiž většina poslanců přesvědčená, že vláda by měla žádat větší odpisy. V některých případech až 100 %.

„Já si sice nepamatuji, že by některý z poslanců zemřel pod vlajkou Evropské unie, ale v tomto duchu se v parlamentní diskusi nesla drtivá většina argumentů,“ poznamenává ekonom Andrej Blinov.

O zákonu o „restrukturalizaci úvěrů v cizí měně“ hlasovala většina poslanců včetně 71 členů „Bloku Petra Porošenka, který se dosud snažil vyvarovat laciného populismu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…