Landa překvapen. „Vláda dělá všechno, aby lidi nas*ala.“ A přesto...

10.10.2022 15:33 | On-line

Zpěvák a skladatel Daniel Landa komentoval v rozhovoru s Tomášem Lukavcem na kanálu Zákony bohatství mnohé, například svou nově nabytou zálibu v létání. Ale vyjádřil se i k volbám. Vadí mu, že lidé se snaží volit chytře, místo aby volili srdcem. To prý vede k tomu, že se malé subjekty, které by politiku mohly změnit, do Sněmovny nedostanou. Volby jsou prý jediná cesta, jak něco změnit, puč podle něho nepřichází v úvahu. A výsledky posledních voleb ho překvapily.

Landa překvapen. „Vláda dělá všechno, aby lidi nas*ala.“ A přesto...
Foto: Repro Facebook
Popisek: Daniel Landa požaduje omluvu

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Z publika padla otázka, kdy se národ „probudí“. Na kterou Landa odvětil, že na konci tunelu bývá světlo, ale není jasné, jak dlouhý tunel bude. „Já nevím, co z toho národa zbylo. Vím, že tu máme mnoho obyvatel, mnoho občanů, ale nevím... Národ je rod. To jsou duše, které si uvědomují vazbu na ty, co tu byli před nimi. Udržují nějakou linii, hodnotovou linii. Myslím, že z národa zbyla taková... lehká zříceninka, je to i v důsledku globalizace. Ale ten duch mrtvý není, setkáváme se s ním na každém kroku. Vidíme katedrály kolem sebe, spoustu věcí, které nám tu předkové nechali. Člověk by se měl ze špatných poučit a na pozitivní navazovat,“ odpovídal zpěvák na filozofickou otázku a dodal, že se bude snažit ducha kultivovat a nenechat zahynout.

Kromě toho Landa také odpovídal na dotaz divákovi, který se ptal, zda se něco změní volbami, protože mu přijde, že každý politik pak ve funkci „zpívá stejnou písničku“. S tím Landa nesouhlasil a dodal, že se zná s Liborem Vondráčkem a už od dob Petra Macha volí Svobodné. „Nejdřív jsem volíval ODSku, ale teď volím tyhle kluky,“ svěřil se s politickými preferencemi. Dodal, že je to těžké, když polovina voličů k volbám ani nechodí. Podotkl, že právo volit si Češi museli vybojovat, a teď na něj jejich pravnuci kašlou.

A jako další problém zmínil, že lidé nevolí srdcem. Někteří lidé ho přesvědčují, aby volil jinou stranu, protože je to „chytřejší“. „Teď si představ, že 10 % chce dát hlas takovéhle protestní straně. Ale nedá, protože si myslí, že se tam stejně nedostanou. A to je začarovaný kruh,“ posteskl si. „Od toho slouží manipulace volebních průzkumů. Aby ti říkali: Nedávej to tam malým stranám. Oni se tam nedostanou,“ dodal ještě. Podle něho pak lidé volí menší zlo, nicméně on volí srdcem.

„Kdyby šli volit všichni a kdyby si aspoň napsali papírek, co ta předchozí vláda udělala blbě, protože teďka znova to vypadá, že lidé si říkají: Jéé, za Babiše to vlastně bylo výborný. Takže je to složitý,“ pokračoval. Podle něho se změna nakonec ani ničím jiným než volbami udělat nedá. „Ono nejde úplně udělat puč a ignorovat třeba nadpoloviční většinu obyvatel, tu jejich vůli. Takže volby jsou jediná cesta nebo já je vidím alespoň jako jedinou cestu,“ sdělil a dodal, že lidé si budou muset uvědomit, že zaběhnuté strany, které si předávají moc, nebudou úplně ono. „Já myslím, že by se divili, kdyby nějaká strana jako ta, o které jsem teď mluvil, měla dvacet procent,“ řekl ještě.

Lidé, kteří volit nechodí, dle něho věří, že se nic nezmění a na volby kašlou. Nebo si řeknou, že nemají koho volit. S tím ale Landa nesouhlasí, výběr stran je podle něho ohromný, i zastánci monarchie si přijdou na své. Ovšem tito lidé považují snahu za marnou a zbytečnou. „Pak to dopadá, jak to dopadá,“ shrnul.

Výsledek voleb ho prý překvapil.  „Protože ta současná vláda dle mýho názoru dělá vše pro to, aby ty lidi nasrala. Ale jak je vidět, tak je zas až tak nenasrala. To mě překvapuje,“ vysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…