Le Penová bude v Praze 23. dubna na konferenci o Evropě

26.03.2015 11:23

Kontroverzní francouzská politička Marine Le Penová bude v Praze 23. dubna na konferenci Evropský mír a prosperita po Evropské unii, potvrdil dnes na tiskové konferenci v Praze její poradce Ludovic de Danne. Konferenci, která se uskuteční ve Sněmovně a má otevřít debatu o budoucnosti starého kontinentu, pořádá neparlamentní Občanská konzervativní strana někdejšího poslance ODS Jiřího Janečka a poslanec Úsvitu Radim Fiala. Tento týden byl Fiala vyloučen ze sněmovní frakce tohoto opozičního hnutí.

Le Penová bude v Praze 23. dubna na konferenci o Evropě
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Poradce předsedkyně nacionalistické a protiimigrační Národní fronty Le Penové připravuje pro tuto stranu podle Janečka síť evropské podpory. Za Česko by k nim podle Janečka mohla patřit i Občanská konzervativní strana. De Danne uvedl, že Fiala a Janeček jsou pokládáni za velmi seriozní partnery. 
   
Na konferenci byli podle Fialy pozváni i další evropští politici z desítky zemí. Jména ale sdělit nechtěl s poukazem na to, že ještě nejsou potvrzena. "Jsme rádi, že se Praha stane na pár dní centrem evropského politického dění," podotkl Janeček. 
   
Všechny tři politiky spojuje názor, podle kterého je Evropská unie chybou po ekonomické i politické stránce a nezaručuje mír ani prosperitu. "Věříme, že státy mohou spolupracovat v jiném modelu, než jaký je nastaven dnes Evropskou unií," uvedl de Danne. Podle Fialy je nutné hledat hlubokou reformu evropské integrace tak, aby neomezovala suverenitu národních států a respektovala by jejich zájmy. Je třeba hledat reformu evropské integrace tak, aby neomezovala suverenitu států a bude respektovat jejich národní zájmy. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…