Lhář a rozbíječ Klaus. Nenechte se oblbnout, nabádal Kundra z Respektu. Dozvěděl se o sobě mnoho nepěkného

22.03.2020 10:37

Novinář Ondřej Kundra z redakce časopisu Respekt se pustil do exprezidenta Václava Klause, jenž v rozhovoru pro Lidové noviny kritizuje špatné fungování Evropské unie, které se podle něj nyní ukazuje v celé své kráse. Kundra apeluje, aby lidé „takovým lhářům“ nevěřili, protože právě EU nám prý v řešení krize kolem koronaviru bude ještě velmi nápomocná. „Kundra, zamindrákovaná bytost a eurofanatik," schytal to pak od Tomáše Vyorala a Josefa Provazníka.

Lhář a rozbíječ Klaus. Nenechte se oblbnout, nabádal Kundra z Respektu. Dozvěděl se o sobě mnoho nepěkného
Foto: archiv OK
Popisek: Novinář časopisu Respekt Ondřej Kundra

Bývalý prezident Václav Klaus v rozhovoru připomíná, že na jedné straně je v této krizové situaci kabinet veden snahou ochránit zdraví obyvatel, na straně druhé musí usilovat o to, aby nezadusil celé hospodářství. „Restriktivní kroky nelze hodnotit bez vědomí toho, že vláda je neustále nucená řešit dilema, jak daleko s prevencí zajít, a stavět proti sobě přínosy a negativa každého rozhodnutí,“ dodává.

Je jisté, že řadě podniků se nevyhne bankrot a hospodářství by se letos mohlo propadnout o 15 až 20 procent, míní Klaus. Uskromnit se tím pádem budou muset i občané. „Že klesne ekonomika o x procent, ale všichni budou žít, jako by se nechumelilo, budou trávit každý možný víkend na lyžování v Alpách a třikrát za rok pojedou k teplým mořím, od toho si naše společnost musí odvyknout,“ říká.

„Kvůli ‚maláčovské revoluci‘ nemáme finanční rezervy. Koronavirus nás odnaučí pohodlí,“ shrnuje exprezident, co bude podle něj zásadním dopadem krize vyvolané koronavirem.

Poukázal, že v této tižívé době se ukazuje „bezvýznamnost Evropské unie“: „Řada lidí je najednou nadšená, že se tak EU odhalila ve své bezcennosti a bezvýznamnosti. Že to snad konečně už všem dojde a bude konec,“ doufá Klaus starší.

Před těmito slovy však důrazně varuje novinář Ondřej Kundra, jenž naopak poukazuje na pozitivní efekty, které nyní přinese naše členství v EU: „Evropská unie pro Česko uvolní na pomoc s dopady koronaviru kolem 25 miliard korun. S rouškami nám leteckým mostem pomohlo NATO. Klaus vás chce táhnout do rusko-čínského marasmu.“

„Počet lhářů a rozbíječů našeho západního, demokratického směřování jako je Klaus, bude v krizi nepochybně narůstat. Nenechte se oblbnout,“ nabádá Kundra spoluobčany.

Kundrův komentář neunikl pozornosti Tomáše Vyorala, jenž na jeho adresu nešetřil ostrými slovy. „Smutná a zamindrákovaná bytost zvaná Kundra považující se za lepšího novináře a Bakalova Respekta sama svého času BIS veřejně označena za lháře mluví o lhaní...“ reagoval na sociální síti na Kundrovu kritiku Václava Klause. „Nejsou zatopené stoky a kanály? Že jsou v poslední době ve veřejném prostoru zase tak viditelné krysy...“ podivil se Vyoral.

Kritická reakce zazněla i od Josefa provazníka, jenž Kundru označil za „eurofanatika“. „Kundra z Respektu blábolí v souvislosti s prezidentem Klausem o ‚rozbíječích našeho demokratického směřování‘, tak mi to silně připomíná Rudé právo tak někdy z léta 1948,“ podotkl. „Ten vůl nejspíš cestuje časem. Tehdy blábolil o ‚rozbíječích lidově-demokratického zřízení‘ a hystericky volal po nejpřísnějším potrestání u lidového soudu. Teď má oči podlity krví úplně stejně. Kundrové jsou věční!“ poukázal Provazník na Kundrovy postoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…