Lhář, podvodník! Babiš naštvaně vystoupil. Překvapil o Šmardovi

25.07.2019 14:02

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se před kamerami zase jednou takřka rozpálil doběla. „Pokud vidím na bráně s megafonem toho megapodvodníka, lháře, který okradl moji bývalou firmu o stovky milionů...“

Lhář, podvodník! Babiš naštvaně vystoupil. Překvapil o Šmardovi
Foto: Screen ČT24
Popisek: Andrej Babiš v ČT

Politická krize v Česku neskončila ani po schůzce premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem na čtyři oči. Prezident sice potvrdil, že je k 31. červenci, tedy po dvouměsíčním otálení, připraven odvolat stávajícího ministra kultury Antonína Staňka, ale v žádném případě neslíbil, že v tentýž den jmenuje ministrem kultury Michala Šmardu, jak to požaduje ČSSD.

Anketa

Chcete, aby byl prezident Zeman sesazen z funkce?

9%
91%
hlasovalo: 35105 lidí

Co tedy bude dál: Kdo povede ministerstvo kultury? Situaci se jal rozetnout nazlobený Andrej Babiš, který se postavil před kamery veřejnoprávní televize a otevřel stavidla proudu slov.

Nejprve se omluvil za to, že po včerejší  schůzce s prezidentem Zemanem opustil Lány jiným východem a fakticky tak prchl před novináři, kteří na něj čekali na tradičním místě.

„Já, samozřejmě, se omlouvám za včerejšek, ale určitě pochopíte, že já se vám nesnažím vyhýbat, ale pokud vidím na bráně s megafonem toho megapodvodníka, lháře, který okradl moji bývalou firmu  o stovky milionů, a stojí tam s megafonem, ten, který byl hlavní postavou toho psychopatického režiséra, který natočil o mně film, tak určitě pochopíte, že na takovou tiskovou konferenci, aby někdo tam na mě řval s megafonem, nepůjdu,“ začal zostra šéf hnutí ANO, pravděpodobně v narážce na film Víta Klusáka Matrix AB. Klusáka Babiš v minulosti obvinil, že na něm filmem spáchal podraz.

„Takže za včerejšek se omlouvám,“ zopakoval s tím, že na sociálních sítích už zveřejnil podstatné informace, tedy že prezident Miloš Zeman odvolá Antonína Staňka (ČSSD) z postu ministra kultury, ale se jmenováním jeho nástupce nebude spěchat. Rozhodne se údajně v půli srpna.  

Resort by podle Babiše mohla dočasně vést dosavadní náměstkyně na ministerstvu Kateřina Kalistová. „Myslím si, že to nebude problém, paní Kalistová chodí na vládu. Další vláda je teď 26. 8.,“ oznámil předseda vpády. Babiš o tomto stavu věcí informoval svého vicepremiéra a šéfa ČSSD Jana Hamáčka a čeká, jak se rozhodne vedení strany.

„Počkejme si na to předsednictví. Já myslím, že ještě nenastal čas, abych řekl svůj názor, ale brzy to nastane. Já vám děkuji. Na shledanou,“ rozloučil se premiér, otočil se k novinářům zády a odpochodoval co nejrychleji, aby již nemohl padnout další dotaz.

„Toč, toč, toč, toč, toč,“ ozýval se mu za zády pokyn určený jednou z kameramanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…