Liberecký a Ústecký kraj znovu zavádějí povinné nošení roušek

24.07.2020 6:50

V Libereckém a Ústeckém kraji ode dneška krajské hygieny kvůli šíření koronaviru znovu zavedly povinnost nosit roušky při návštěvě zdravotnických a sociálních zařízení či lékáren. V Moravskoslezském kraji naproti tomu ode dneška opatření rozvolňují. V celém Česku budou od soboty roušky povinné na vnitřních hromadných akcích s počtem účastníků nad 100.

Liberecký a Ústecký kraj znovu zavádějí povinné nošení roušek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tchaj-wan dal Česku 60 000 roušek. Půjdou hospicům

V Libereckém kraji musí lidé od dnešních 7.00 kvůli zvýšenému počtu nově prokázaných případů nemoci covid-19 způsobované koronavirem opět nosit roušky při návštěvách ve všech zdravotnických zařízeních, při nákupu v lékárně a ve vybraných zařízeních sociálních služeb. Roušky musí mít například i pracovníci terénních sociálních služeb. V Ústeckém kraji budou od 7.00 opět povinné roušky v ambulancích praktických lékařů, sociálních zařízeních a lékárnách.

V Moravskoslezském kraji se od dnešního dne některá koronavirová opatření naopak uvolňují. Znovu bude možné pořádat kulturní akce až pro 1000 lidí, podmínkou bude nošení roušky. Ty budou v kraji dál povinné v hromadné dopravě a návštěvy v nemocnicích a domovech pro seniory jsou možné jen s respirátorem. Výjimku z opatření má ale Bruntálsko, kde se roušky budou nosit jen ve zdravotnických zařízeních.

V celém Česku pak budou muset lidé od soboty nosit roušky na vnitřních hromadných akcích s účastí nad 100 lidí. Jedná se o kulturní a sportovní akce, ale také o svatby a pohřby ve vnitřních prostorách. Od pondělí bude omezena kapacita těchto akcí na 500 lidí. Nyní činí 1000 lidí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…