Liberecký kraj chce na argentinský trh. Pomoci může velvyslanec

05.03.2012 17:32

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová přijmou J. E. Vicenta Espeche Gila, velvyslance Argentinské republiky v Česku. Cílem má být možný užší obchodí styk mezi podnikateli v kraji a jihoamerickým státem.

Liberecký kraj chce na argentinský trh. Pomoci může velvyslanec
Foto: stanislaveichler.cz
Popisek: Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD)

"Pan velvyslanec přijede do Libereckého kraje na zdvořilostní návštěvu, při které se zaměříme na možnosti případné spolupráce našeho kraje s Argentinskou republikou. Velvyslanectví by našemu kraji mohlo být nápomocno například při případné cestě našich podnikatelů na argentinský trh nebo v navázaní spolupráce v kulturních nebo vědeckovýzkumných oborech,“ sdělil hejtman Eichler.

Jak zároveň ParlamentníListy.cz informoval tiskový útvar Libereckého kraje, hejtman Stanislav Eichler se taktéž ve dnech 5. a 6. března na pozvání Antónia Costy, starosty Lisabonu, zúčastní 11. zasedání komise COTER (Komise pro politiku územní soudržnosti Výboru regionů) v Lisabonu.

Eichler bude na podzim letošního roku obhajovat sociálně demokratický post hejtmana. Z posledních výzkumů (ZDE) ovšem vyplývá, že by ČSSD v kraji těsně prohrála s občanskými demokraty.

reklama

autor: tan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …