Lidé na vesnici vypískali odpůrkyni Zemana. Prezident pak udělal něco nečekaného

09.05.2017 17:41

Prezident Miloš Zeman zavítal v rámci své návštěvy Libereckého kraje do oceněné Vesnice roku Prysk. „Nenechte se otrávit a jděte za necelého půl roku k volbám,“ řekl mimo jiné občanům prezident.

Lidé na vesnici vypískali odpůrkyni Zemana. Prezident pak udělal něco nečekaného
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Úvodem svého setkání poblahopřál Miloš Zeman starostovi k několikátému volebnímu období ve funkci. „Když je starosta zvolen v prvním funkčním období, je to kvůli slibům. Když je zvolen podruhé, je to proto, že je dokázal splnit. Když je zvolen potřetí, je to génius,“ řekl.

„Blahopřeji celému Prysku, včetně starosty, nejenom k získání prvního místa v Libereckém kraji, ale slyšel jsem, že to druhé celostátní místo bylo nejvýznamnějším úspěchem v Libereckém kraji. A za to může nejenom starosta, ale i spolky,“ podotkl Zeman.

Neopomněl si následně rýpnout do podle jeho slov „blbých novinářů“, a to kvůli tomu, že vzpomínal na své plavby po veselském rybníku. „Stávám se i předmětem erotických snů. Obávám se, že nikoliv příliš častých,“ sdělil také ke své postavě za smíchu přítomných.

Samozřejmě že došlo i na vládní koalici, kdy mu jeden z přítomných popřál hodně sil do boje s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). „S nikým nebojuji. Nikoho neodvolám, ale nemám rád, když lidé odvolají sami sebe tím, že podají demisi a potom to slovo nedodrží. Nepokládám to za sportovní. Kdo vyhraje, o tom nerozhodne prezident. O tom rozhodnou pouze a jedině občané tohoto státu. Velmi bych vás prosil: Jděte k volbám,“ poznamenal Zeman.

„Odvaha je už dnes levná, protože není perzekvována. Někdy nemá nic společného se statečností,“ rýpl si pak Zeman do svých odpůrců, kteří přišli na místo s transparentem. Prezident jim ještě vyčetl, že nápis je vybledlý a nečitelný, mají ho tedy alespoň držet pořádně nad hlavou. „Dejte pozor, aby se vám neodkrvily ruce,“ doporučila jim ještě hlava státu.

Jedna z žen pak odvahu našla a řekla, že Zeman je ostudou republiky. „Žijeme ve svobodné společnosti. Vy, jako každý jiný, máte možnost vyjádřit svůj názor ve volbách,“ řekl prezident a napomenul všechny ty, kteří na ni pískali.

Následně přišla řeč i na podnikatele Viktora Koženého, který podle prezidenta rozkradl český stát. „Existuje ale také i Zdeněk Bakala,“ poznamenal Zeman. 

Samozřejmě nechyběl ani dotaz na současné mistrovství světa v hokeji. „Jsem vynikající odborník na hokej. Ale v poslední době to ta Navrátilová hraje docela špatně,“ řekl se smíchem Zeman.

Závěrem pak Zeman podepsal pamětní knihu, odekoroval prezidentskou stuhou prapor obce a převzal z rukou starosty dary. 

a

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…