Lidé od SPOZ nemají formát, nezajímají mě, říká Paroubek

16.02.2013 8:20

Před druhým kolem prezidentských voleb podpořil expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) Miloše Zemana (SPOZ). Jenže po tom, co Zeman vyhrál, vzrostl zájem i o jeho stranu. Nepoškodil tak Paroubek vlastní partaj, když zviditelnil konkurenci? Někdejší předseda sociální demokracie v rozhovoru pro sobotní MF Dnes tvrdí, že nepoškodil. SPOZ totiž bude muset ukázat, že má kvalitní program i lidi a to tam zatím Paroubek nevidí, na rozdíl od jeho národních socialistů - LEV 21.

Lidé od SPOZ nemají formát, nezajímají mě, říká Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

"Je potřeba mít osobnosti, mít program. To jsou aspekty, na které se v příštích měsících zaměřím. U SPOZ a Miloše Zemana jsem si nevšiml, že by šli touto cestou," říká expremiér. Zemanovu stranu nešetří ani a ohledem na to, co SPOZ prohlašuje po vítězných prezidentských volbách na adresu jeho vlastní strany. Já jsem nic jiného neočekával, protože tito lidé nemají žádný formát. Ani mě nezajímají jejich názory. SPOZ si teď hlavně musí vyřešit své vlastní problémy a pak mohou začít mistrovat jiné," zdůrazňuje Paroubek.

A jaké osobnosti má ČSSD nebo ODS?

NS-LEV 21 naproti tomu výrazné osobnosti má. Expremiér zmiňuje např. Filip Drapák, pracovník Světové banky, nebo Jaromír Novotný, bývalý velvyslanec a náměstek ministra obrany, který vyjednával vojenskou část vstupu Česka do NATO. Na druhé straně uznává, že jeho straně poněkud schází odborníci na dopravu, životní prostředí či školství. Až je bude mít, sestaví stínovou vládu a pokusí se uspět v příštích sněmovních volbách.

Na námitku, že jím zmínění pánové nepatří v české společnosti k příliš známým osobnostem, Paroubek odpovídá, že je věcí politické strany, aby je zviditelnila a dostala do povědomí veřejnosti. Podle předsedy NS-LEV 21 jde o vynikající odborníky. Expremiér si také klade otázku, jaké vlastně osobnosti nabízí ODS nebo ČSSD?

"Ale kdybych si vzal sociální demokracii a odmyslel si figury v čele strany, tak jaké tam mají osobnosti? Jaké osobnosti má ODS?" ptá se Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …