Lidé se stále méně pojišťují

16.02.2013 16:51

Na pojištění proti úrazu nebo ztrátě zaměstnání myslí pořád méně lidí. Podle Asociace českých pojišťoven si až třetina lidí nepřipouští rizika, před nimiž by se měla chránit. Rozdíly v přístupu k pojistkám jsou i mezi muži a ženami.

Lidé se stále méně pojišťují
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Počet pojištěných v Česku dlouhodobě klesá. Loni Češi uzavřeli o 100 tisíc životních pojistek méně než v předchozím roce. Většina lidí se nejvíce bojí závažných onemocnění, ztráty zaměstnání nebo vážného úrazu. Pojištěním se chrání přibližně dvě třetiny Čechů. Největší zájem o pojištění mají lidé vzdělanější a bohatší. Nejčastěji muži ve věku 31 - 40 let. Mladší lidé patří naopak mezi ty, kteří si pojistky uzavírají nejméně. 

Průzkum Asociace českých pojišťoven přitom ukázal, že muži se vyznají v pojistkách lépe než ženy. Sjednávají si je častěji a rozhodují se podle informací, které si sami opatří. 

„Muži více hledají informace na webových stránkách a více využívají elektronických zdrojů informací, protože méně upřednostňují osobní kontakt,“ vysvětluje Marcela Kotyrová z České asociace pojišťoven.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…