Lidé touží po výrazných politických osobnostech, vyplynulo z průzkumu. Třeba jako Babiš, nebo Čunek

18.11.2017 13:59

Brzy to bude měsíc, co se v Česku odehrály podle mnohých odborníků přelomové volby. Drtivě je vyhrál Andrej Babiš (ANO). Podle psychologů se tak stalo proto, že je Babiš silnou osobností. Příslušnost k té či oné politické straně prý v rozhodování nehraje až tak velkou roli. Lidovecký hejtman Zlínského kraje dává psychologům za pravdu.

Lidé touží po výrazných politických osobnostech, vyplynulo z průzkumu. Třeba jako Babiš, nebo Čunek
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš jasně vyhrál volby. Čím? Podle psychologů mu hrálo do karet především to, že je silnou a viditelnou osobností. „Je zřejmé, že lidé se potřebují s někým identifikovat a to se jim lépe daří s někým, kdo je výrazný. Politická strana bez silného vůdce téměř nemá šanci uspět,“ vysvětlila psycholožka Monika Křížová. Její  slova přinesl server Bleskově.cz.

Celý článek naleznete zde

Vedle Andreje Babiše je dlouhodobě úspěšným politikem také lidovec Jiří Čunek. Vyhrál senátní volby, vyhrál  obecní volby ve Vsetíně a jasně uspěl také ve volbách krajských. A také on je přesvědčen, že lidé volí především jeho jako osobu a ne stranu lidovou, jejímž je členem.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

„Jsem přesvědčený, že jsem v krajských volbách uspěl jako osoba, tedy že lidé nevolili KDU-ČSL, ale že volili Jiřího Čunka,“ řekl po krajských volbách tehdy čerstvě zvolený hejtman Jiří Čunek. „Lidé volí osobnosti a těch je na současné politické scéně málo,“ dodal. 

Podobně úspěšným politikem je např. také dlouholetý primátor severočeských Teplic Jaroslav Kubera. Ačkoli je dlouholetým členem ODS a této straně se na severu Čech nikdy nedařilo tolik jako levici, Kubera v Teplicích jasně vítězí už mnoho let. Také tento jeho úspěch naznačuje, že lidé se rozhodují především podle osobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…