Lidé veří Škárkovi a Kočí, ukázal průzkum

09.03.2012 21:40

Podle průzkumu agentury STEM/MARK pro Českou televizi věří v kauze údajného uplácení ve Věcech veřejných víc lidí verzi Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí. Slova Víta Bárty o tom, že se jednalo o půjčku, se lidem věrohodná nezdají.

Lidé veří Škárkovi a Kočí, ukázal průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Tazatelé necelým sedmi stovkám respondentů položili otázku: "Věříte tvrzení poslanců Škárky a Kočí, že jim Vít Bárta peníze předal jako úplatek?" Sedmdesát procent dotázaných věří, že peníze, které Vít Bárta poslancům předal, byl opravdu úplatek. Více přitom verzi o úplatku věří muži (sedmdesát procent), žen je o něco málo - přes šedesát procent.

Protiřečí si všichni

Bárta se podle obžaloby snažil uplatit Škárku a Kočí koncem loňského března. Kočí dal údajně půl milionu korun. Chtěl tak prý posílit svůj vliv ve straně a požadoval po Kočí, aby vedla poslance VV k loajalitě a kriticky proti němu nevystupovala. Škárkovi pak dal údajně 170 tisíc korun s tím, že za to má prosazovat jeho zájmy v plzeňské organizaci VV. Škárka prý úplatek vzal a část použil.

Oba muži v pondělí obžalobu odmítli. Bárta tvrdí, že šlo jen o půjčky. Kočí se Škárkou prý lžou, snažili se ho svým nařčením zdiskreditovat a pokoušeli se o stranický puč. Škárka se zase hájí tím, že si peníze nechat nechtěl.

Kočí v úterý řekla, že obálku s penězi dala ihned do advokátní úschovy a sepsala prohlášení, že o půl milionu korun od Bárty nemá zájem. Podobně jako Škárka uvedla, že měla strach obrátit se na policii, protože ministerstvo vnitra tehdy řídil předseda VV Radek John.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …