Lidovci si dnes v Olomouci zvolí nové vedení

08.06.2013 6:44

V Olomouci dnes začne dvoudenní sjezd KDU-ČSL, na kterém si strana zvolí nové vedení. Svou funkci pravděpodobně obhájí současný předseda Pavel Bělobrádek, který chce vrátit stranu příští rok do Poslanecké sněmovny. Bělobrádek zřejmě nebude mít protikandidáta. Na sjezdu dnes kolem poledne vystoupí prezident Miloš Zeman.

Lidovci si dnes v Olomouci zvolí nové vedení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Jméno nového předsedy by mohli delegáti sjezdu KDU-ČSL znát už dnes po poledni. Bělobrádek, který stranu vede od listopadu 2010, má nominace z osmi krajů. Na předsednickou funkci sice lidovci ze Zlínského kraje nominovali také europoslankyni a prezidentskou kandidátku Zuzanu Roithovou a nynějšího prvního předsedu Mariana Jurečka, předpokládá se ale, že oba obsadí spíše některé z místopředsednických míst.

Do předsednictva krajské konference navrhly také současné místopředsedy Pavla Svobodu, Jana Bartoška a Kláru Liptákovou. O místopředsednický post chce podle potvrzené kandidatury usilovat také náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, Monika Pálková a Jiří Veselý.

Na nedělní část sjezdu lidovci plánují primárky pro volby do Evropského parlamentu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…