Lidové noviny: Obrtel, který vrátil medaile NATO, se spojil s extremistou Bartošem. Společně chtějí honit imigranty

24.11.2015 7:41

Strana Národní demokracie Adama Bartoše získala významného spojence – předáka iniciativy Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO Marka Obrtela, vojenského lékaře, který na protest vrátil vyznamenání Severoatlantické aliance. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Lidové noviny: Obrtel, který vrátil medaile NATO, se spojil s extremistou Bartošem. Společně chtějí honit imigranty
Foto: Archiv M. Obrtela
Popisek: MUDr. Marek Obrtel

Bartoš se netají tím, že islámské uprchlíky nazývá negry a vetřelci, a vyzývá k boji s nimi. A to samé jeho spolustraníci. „Situace s migrační vlnou je v pravém slova smyslu děsivá. Bez domobrany nemáme šanci,“ uvedl člen krajně pravicové strany František Krejča. Podle něj je nutné budovat domobranu, která v případě střetu bude zastávat názory občanů naší vlasti. A právě pomoci v tomto úkolu chce Národní demokracii Marek Obrtel. 

„Jsme připraveni převzít od Národní demokracie na svá bedra úkol v metodické pomoci výstavby domobrany,“ uvedl Obrtel. 

Ten má za sebou bývalé vojáky, kteří umí zacházet se zbraněmi i těžkou technikou. A právě Krejča je spojovníkem obou „stran“. Je členem jak Obrtelovy skupiny, tak právě Bartošovy Národní demokracie. A Bartoš na Krejču pěje rozhodně jen chválu. „Myšlenku rozpracoval do stavu, že už můžeme předložit koncepci, jak by domobrana měla vypadat,“ uvedl. 

Hlídky podle Národní demokracie budou procházet Českem beze zbraní, v případě jakékoli nekalosti budou volat policii. Zásady na webu organizátorům doporučují, aby se sdružovali buď neformálně, nebo založili občanský spolek. V případě, že některý ze členů vlastní zbraň a zbrojní průkaz, může ji mít s sebou. 

Zásady také rovněž uvádějí, aby členové hlídek zachovali chladnou hlavu a nenechali se vyprovokovat k neuváženému a protiprávnímu jednání. „Pravdoláskařští multi-kulti přijímatelé ve spolupráci s ,určitými‘ státními orgány by se mohli pokusit zinscenovat nejrůznější provokace, aby snahu občanů zakládat hlídky Národní domobrany ČR zdiskreditovali,“ řekl. 

Zajímavostí rovněž je, že na vznik domobran nepohlíží s nadšením Ministerstvo vnitra. Podle mluvčí rezortu Hany Malé pojem občanské hlídky nebo domobrany český právní řád nezná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…