Lidský hnus, temná míza, nevymáchaná tlama. Kulturní redaktor si ulevil nad Martou Semelovou

17.02.2014 19:01

Kulturní redaktor Lidových novin Jiří Peňás se ve svém komentáři na webových stránkách deníku rozepsal o lidském hnusu a temné míze. Iniciátorem jeho znechucení byla poslankyně KSČM Marta Semelová a její vystoupení v pořadu České televize Hyde Park.

Lidský hnus, temná míza, nevymáchaná tlama. Kulturní redaktor si ulevil nad Martou Semelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Marta Semelová

Anketa

Má být Marta Semelová trestně stíhána za výroky o vině dr. Horákové?

25%
75%
hlasovalo: 16456 lidí

„Nevím, co přesně dramaturgové pořadu Hyde Park sledovali tím, že ve čtvrtek předvedli lidu ve svém pořadu bytost jménem Marta Semelová,“ píše komentátor. Přesto jim za to prý děkuje, neboť člověku, majícím iluze o ženách, jen prospěje, pokud pohlédne do tváře kohosi, kdo by na nás nejraději poslal soudruha Kim Čong- una.

„Takový pohled je sice odpudivý a málo vábný, ale patří jaksi k realitě české existence,“ píše Peňás. Marta Semelová je sice i ve své straně názorově na okraji, nelze však prý říci, že by spadla odkudsi z nebe. Takoví jako ona prý u nás bezesporu jsou.

Právě takoví lidé jsou podle něj typickou ukázkou naší společnosti. „Poznává ji v dějinách této země, v jejím sebedestruktivním sklonu likvidovat vlastní elity, týrat noblesu, trápit ušlechtilost, popírat cokoli, co se nevejde do zlobou nasáklé představivosti mozků vyuzených dýmem tlachů a frází, které ze starosti o své bližní a ze solidarity k chudým a slabým udělali prejt řinoucí se z nevymáchaných tlam,“ rozjel se glosátor.

To, co by se mohlo zdát jako snůška bláznivin vylíhlých v hlavě jedné nevzdělané ženy, je podle něj ve skutečnosti ukázkou temné mízy české země. „Nenávist ke svobodě, pohrdání odlišnostmi, netolerance do morku kostí,“ diagnostikuje Peňás.

„Pověsili jsme Horákovou a stovky dalších, pozvali půlmilionovou armádu proti vlastní zemi, zavřeli hranice, uvrhli tuhle zemi do zaostalosti a ošklivosti,“ vzkazuje komentátor komunistické poslankyni. Nečeká však, že by si to vzala k srdci.

„Je hnusné to poslouchat a dívat se ještě té ženě do obličeje. Slušnost a lidskost je tu fackována a urážena,“ shrnuje komentátor. Mohlo by se to podle něj zdát jako komunistický hnus, ale ve skutečnosti je to lidský hnus, na kterém komunismus vždy jenom stavěl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…