Lžeš! Že se nestydíš, zchladil Bělobrádek muže, který se představil jako člen KDU-ČSL a ptal se na Sýrii

03.12.2014 13:08

Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek odpovídal na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz, mezi něž patří i jeho straničtí kolegové. Jeden z nich, který se představil pávě jako člen lidové strany, svému předsedovi zanechal kousavý dotaz, na který mu Bělobrádek neméně kousavě odpověděl.

Lžeš! Že se nestydíš, zchladil Bělobrádek muže, který se představil jako člen KDU-ČSL a ptal se na Sýrii
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Čtenář, který se představil jako ,,V. Žáček, člen KDU-ČSL" si všiml výroku, který lidovecký šéf pronesl o možnosti přijetí syrských uprchlíků na české území. „Myslím, že je to odpovědnost politiků. Vedeme o tom debatu. Přijímat musíme, ale velmi opatrně vzhledem k bezpečnostním rizikům,“ uvedl Bělobrádek pro ParlamentníListy.cz.

Žáček se na základě tohoto tvrzení do svého předsedy tvrdě opřel. Obvinil ho, že podporoval boj proti syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi, což prý dal veřejně najevo tím, že před syrské velvyslanectví položil kytici žlutých květů na podporu boje proti legální vládě v čele se zmiňovaným Asadem. Následné boje, které Bělobrádek takto podporoval, údajně „vyprodukovaly“ tisíce mrtvých a imigrantů, o kterých se šéf lidovců vyjadřoval pro ParlamentníListy.cz

„Cítíš, že svým postojem, kdy jsi neodpovídal na mé časté dotazy, kdy jsi držel při islamistech propuštěných z kriminálů, žoldáků pro vraždění i křesťanů, vrahů dětí a žen, vůbec nějakou zodpovědnost? Všechny dotazy na tebe mám za poslední roky zdokumentovány - tvé mlčení! Není ti trapně, bratře předsedo?“ obořil se na Bělobrádka.

Odpověď lidoveckého předsedy se nesla v duchu „na hrubý pytel, hrubá záplata“. „Lžeš! Květiny byly položeny na památku neozbrojených civilistů postřílených automatickými zbraněmi. Žádnou odpovědnost na tom nenesu. Není, mám svědomí čisté. A je výrazem mého sportovního ducha, že tvé vůbec často lživé a podlé dotazy a tvrzení. Nestydíš se za lhaní a podlost?“ odvětil svému údajnému stranickému kolegovi. Dlužno dodat, že členové KDU-ČSL se mezi sebou dle zvyklostí oslovují ,,sestro" a ,,bratře" a je přípustné, aby si tykali.

Celá odpověď Pavla Bělobrádka ZDE

Mě může soudit jenom Hospodin

Další tazatele zaujala Bělobrádkova odpověď na dotaz čtenářky ParlamentníchListů.cz stran církve. Na dotaz paní Věry, že její dvaadevadesátiletá maminka říká, že církev jako taková nepřinesla svobodu, ale zlovůli, a že ani on, tedy Pavel Bělobrádek, nedodržuje desatero, místopředseda vlády konstatoval, že: „Církev jako taková přinesla vzdělanost a prosperitu. Soudit se nechám až u toho, kdo k tomu má autoritu.“

Čtenáře tedy zajímalo, kým že se lidovecký předseda nechá soudit. Bude to kardinál Dominik Duka, kněz Tomáš Halík či snad monsignor Tomáš Holub? Nakonec to nebyla ani jedna z nabízených možností. Bělobrádek jakožto praktikující křestaň uvedl, že soudit se nechá pouze Hospodinem.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Z církevní sféry se šéf lidovců přesunul do sféry světské, když následně odpovídal na dotazy platů poslanců, na jejichž výši se členové dolní komory Parlamentu ČR nemohou dohodnout. Jednoho ze čtenářů ParlamentníchListů.cz zajímalo, zda by bylo možné ve Sněmovně prosadit zveřejňování jmenovitých hlasování o poslaneckých platech, aby lidé viděli, komu jde o prosperitu státu a komu o vlastní kapsu. A mohli se tak rozhodnout, komu příště nehodí svůj hlas. Bělobrádek tazatele odkázal na internetové stránky poslanecké sněmovny, kde by zmiňované hlasování stejně jako všechny ostatní mělo jít dohledat.

Čtenářka Kramářová se pozastavila nad tím, že se poslanci nemohou dohodnout na procentech, o které se jim příští rok zvedne plat. Nejsměšnější na tom všem jí přijde to, že se mezi sebou nedokáží dohodnout ani kolegové z vládní koalice – ANO a ČSSD. Není pak prý divu, že poslanci předvádí takový cirkus. Po Bělobrádkovi pak chtěla vědět, zda má alespoň pro svůj návrh – zmrazení platů poslanců na další rok – podporu ve straně. Reakce lidoveckého předsedy byla stručná: „Náš poslanecký klub je jednotný,“ ujistil čtenářku.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…