Macek píše Dvořákovi, ať odvysílá rozhovor s vědkyní, kterou o víkendu „odstřelil“ zaměstnanec ČT

13.07.2021 21:58

Stomatolog, publicista a politický komentátor Miroslav Macek má asi smůlu. Generálního ředitele ČT totiž vyzval, ať odvysílá v čase vysoké sledovanosti rozhovor s českou molekulární genetičkou Soňou Pekovou. Jeho přání se mu ale asi nevyplní. Zpravodaj České televize Jakub Szántó si totiž o víkendu pěkně odplivl, když CNN Prima NEWS odvysílala rozhovor s vědkyní, jejíž predikce považuje zpravodaj za nesmyslné. Označil ji pak za „zdiskreditovanou lunatičku“. Dal tak nepřímo najevo, že v ČT je asi na blacklistu.

Macek píše Dvořákovi, ať odvysílá rozhovor s vědkyní, kterou o víkendu „odstřelil“ zaměstnanec ČT
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Lékař Miroslav Macek se včera ve svém komentáři pozastavoval nad imunitou po prodělaném covidu a imunitě vzniklé po očkování. Odkázal k tvrzení prezidenta Německé asociace intenzivní a urgentní medicíny, z kterého vyplývá, že prodělaný covid, a tím získaná imunita, je nanic, počítá se jen imunita získaná očkováním. „Na otázku ‚proč‘ si zajisté lehce odpovíte sami,“ glosuje a odkazuje ke svému dopisu generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi. Toho vyzval, ať si zhlédne rozhovor s doktorkou Soňou Pekovou a zváží, zda ho neodvysílá v čase vysoké sledovanosti v ČT. „Aby si diváci v době, kdy jsou ze všech stran bombardováni značně nevyváženými a často velmi jednostranně zaměřenými informacemi, mohli vyslechnout též jiný názor, a mohli se tak lépe rozhodovat podle vlastního uvážení,“ uzavřel.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí
Jenže takového hosta se v ČT zřejmě nikdo nedočká. Jak ParlamentníListy.cz informovaly, zpravodaj České televize Jakub Szántó se totiž minulý víkend vysmíval Primě za vědkyni ve studiu. Tím dal nepřímo najevo, že je v ČT nežádoucí. Mackovi se tedy, zdá se, asi jeho přání nevyplní. Zpravodajovi se totiž udělalo značně nevolno, když CNN Prima NEWS dovolila uveřejnit rozhovor s mikrobioložkou Soňou Pekovou, která o covidu hovoří jako o „uměle vytvořeném šmejdu z laboratoře, jenž má infikovat lidi a proti kterému je očkování absurdní“. Ve svém twitterovém příspěvku ji označil za „zdiskreditovanou lunatičku“, a sám pak musel v následné diskusi odrážet jednu kritiku za druhou.

„CNN Prima NEWS à la Parlamentní stoka. V rámci lovu na diváka dali prostor mnohonásobně zdiskreditované lunatičce, která se opakovaně odstřelila vlastními nesmyslnými předpověďmi. Výsměch zpravodajství,“ napsal Szántó na Twitteru.

Molekulární genetička Soňa Peková jako první v Česku kromě státní struktury testovala veřejně nejznámější virus roku 2020, za což na ni stát zaklekl. Následovala omluva a dočasný prostor v mediálním mainstreamu. Avšak jen do doby, než vyjádřila svůj vědecký názor, že virus je uměle vytvořený.

Peková rovněž upozorňuje na možné negativní účinky vakcín proti nemoci covid-19; rychlost vyvinutí vakcín vnímá totiž jako potenciální problém pro naše zdraví. „To, že mě bolí ruka po vpichu, bych neřešila. Musíme se zabývat tím, co bude za několik let. Vždyť lidé hlásí i neurologické problémy. Nevím, jak politik může říct, že je to bezpečné,“ stojí si za svým Peková, i když vakcíny prošly přísnými kontrolami Evropské lékové agentury (EMA).

S jejími závěry ale nesouhlasí například epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula ani vědci ze Světové zdravotnické organizace (WHO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…