Majerová Zahradníková: Covid? Jiná pravda o zavírání. Od vědce

03.02.2021 8:29

„My tady devět měsíců máme nějaký lockdown a po devíti měsících vidíme, že ta opatření nefungují. Každý soudný člověk, když se snaží něco zlepšit a devět měsíců se mu to nedaří, by měl nastolit jinou cestu,“ odmítla v rozhovoru pro XTV.cz pokračování současné podoby restrikcí vlády poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra). Okomentovala též možné další působení Miroslava Kalouska. „Blíží se prezidentské volby,“ podotkla.

Majerová Zahradníková: Covid? Jiná pravda o zavírání. Od vědce
Foto: Archiv
Popisek: Úřadující předsedkyně hnutí Trikolóra a poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí
„Řekla bych, že mnoho lidí v první linii, ať už jsou to lékaři, zdravotníci, sociální pracovníci, lidé, kteří mají malé živnosti, pociťuje směs beznaděje, zmaru, naštvání. Mnohdy i u některých vzrůstá agrese,“ hodnotí poslankyně aktuální situaci spojenou s vládními restrikcemi. Sama prý již také „propadá beznaději“.

Podle ní již utužování represí a nová opatření východiskem nejsou a měla by se zvolit jiná cesta. Jmenovala, že například profesor medicíny ze Stanfordské univerzity Jay Bhattacharya ve své studii tvrdí, že tvrdé uzávěry společnosti „nejen že nepřinášejí žádný benefit, ale de facto ohrožují rizikovou skupinu ještě daleko víc a zároveň likvidují skupinu zdravých“. Opatření podle ní mají být cílená a jasná.

„I v oblasti školství, která je mi blízká, jsme jednou z mála zemí, která ta opatření má jedny z nejtvrdších,“ upozornila. Školy by Majerová Zahradníková nechala otevřené, dětem by pouze měřila teplotu a roušky by v nich byly dobrovolné.

Rizikovost tvrdých uzávěr společnosti vidí zejména ve strmém nárůstu pozitivně testovaných po jejich ukončení. Může za to podle ní to, že lidé mají po takovýchto opatřeních horší imunitu z toho, že nechodí ven, a pojit se s tím mají i další fyzické či psychické choroby.

Kromě pandemických otázek se politička vyjádřila i k dalším událostem, jednou z nich byl též odchod Miroslava Kalouska z poslaneckého křesla. Majerová míní, že to jeho úplný konec v politice není, a podotkla, že byl vždy dobrým rétorem. Kam by se Kalousek mohl uchýlit, naznačila v souvislosti se slovy, že se „blíží prezidentské volby“.

Vytváření politických koalicí, k nimž se uchýlilo hnutí STAN s Piráty a spojení ODS s TOP 09 a lidovci, vnímá politička jakožto příležitost pro Trikolóru, neboť se podle ní pravicové strany měly těmito pakty přesunout do levého středu, a konzervativní pravici tak již žádná z parlamentních stran nebude hájit.

O spolupráci však mají probíhat zatím interní jednání i uvnitř Trikolóry, a to se Svobodnými.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…