Mají novinářské hyeny dno? Rajchl nevydržel nad vtipy o Babišových

21.04.2024 9:20

V půlce tohoto týdne médii rezonovala zpráva o rozchodu Andreje Babiše s manželkou Monikou, že už netvoří pár. Předseda hnutí ANO informoval, že jejich cesty se rozdělují. Šéfredaktor Reflexu Martin Bartkovský k tomu satiricky sepsal 30 možných důvodů, mj. i „může za to Kalousek“. Předseda strany PRO Jindřich Rajchl se na „novinářské hyeny“ zlobí na sociální síti; neznají podle jeho slov dno, poukázal na jejich pokrytectví.

Mají novinářské hyeny dno? Rajchl nevydržel nad vtipy o Babišových
Foto: TA3
Popisek: Andrej Babiíš v rozhovoru pro slovenskou televizi TA3

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují. Jako rodiče dvou dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii. Děkujeme vám za pochopení a žádáme o zachování soukromí,“ napsal Babiš na sociálních sítích.

Český grafik a fotograf Tomáš Břínek alias TMBK po tomto ohlášení vytvořil koláž. Na koláži je zobrazen Babiš s Monikou, a Babiš se ptá: „Tak se teda rozejdeme?“ Monika na to odpovídá sloganem hnutí ANO – „Ano, bude líp“.

Šéfredaktor časopisu Reflex Martin Bartkovský přišel s třiceti důvody, proč se manželství Babiše a Moniky rozpadlo. „Tento článek je čistá satira, která vychází z reálných výroků Andreje Babiše, které během posledních 13 let opakuje. Jedno je ale v jeho životě naprosto symptomatické – i kdyby rozchod byla čistě jeho vina, on osobně to nikdy nepřizná,“ uvedl svůj článek novinář Bartkovský.

Mezi důvody rozpadu manželství pak uvádí mj.: „mluvil víc o Macronovi než o ní,“ nebo „měl intimnější vztah s kohoutem svého europoslance“, dále pak „můžou za to provládní novináři, migranti, Kalousek, pětikoalice“. Celý Bartkovského článek k přečtení zde.

Na platformě X však potom za domnělý hlavní důvod rozpadu manželství Babišových uvedl nevěru. „Respektive fakt, že Andrej Babiš byl rodině nevěrný s politikou, i když po každých volbách řekl, že skončí. Nedokázal se týhle milenky vzdát. Nejbohatší Čech, co místo života na zámku s rodinou raději objíždí kulturáky plný babiček,“ napsal Bartkovský.

Šéfredaktor serveru HlídacíPes.org Robert Břešťan informoval, že navzdory rozchodu ale byznysové a majetkové vazby zůstávají stále pevné. Jméno Moniky je krom Agrofertu hojně zastoupeno i v dalších firmách Andreje Babiše. „V drtivé většině firem figuruje opět jako konečný uživatel výhod,“ napsal Břeštan.

„To ty novinářské hyenu opravdu nemají dno?“ komentoval nastalou situaci okolo rozchodu Babišových Jindřich Rajchl, předseda strany PRO. „Hrabat se v oznámení rozvodu manželů Babišových tak, jak to předvádějí libodemo média, je opravdu nechutné.“

Poukázal na pokrytectví daných novinářů v souvislosti s kauzou pravděpodobně Babišova uniklého soukromého e-mailu, v němž figurovalo jméno Jana Lipavského (Piráti). „Hlavně, že v kauze Lipavský se ti samí novináři předháněli v tirádách o tom, jak je vtahování osobního a rodinného života do politického boje za hranou morálky a slušnosti,“ napsal Rajchl na sociální síti.

Babišovi i Monice i přes to, že jsou si dle jeho slov politickými konkurenty, popřál v dalším osobním životě vše dobré. „Můžeme spolu sice soupeřit o voliče, ale to neznamená, že se k sobě navzájem nemůžeme chovat slušně. Pojďme se alespoň pokusit vrátit do naší politiky důstojnost,“ uvedl Rajchl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Všechno, čeho je hodně, škodí !!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 21.04.2024 11:59:31
Ať jsou to novináři, z kterých se stali zbytečné a škodící pijavice odněkud placené, politologové, analytici, sociologové a jim podobné teoretické profese, které taky a zbytečně vycházejí " ověnčeni " pofiderními tituly z asi 30 zbytečných humanitních vysokých škol. Tito, zpravidla blbstudenti, pak nalezou do neziskovek a z této pozice roznáší svou hloupost po školách, vymýšlejí nesmysly a tato neschopná vláda je velmi dobře živí jako potenciální voliče. MUSÍ DO BUDOUCNA PLATIT : Kdo ve svém životě nikdy za nic nezodpovídal, nic neřídil, nevykonal něco užitečného ve svém oboru, nikdy by se neměl k zodpovědnému, místu ve státních orgánech ani přiblížit. A politici by měli bý odvolatelní -----referendem. A měli by mít i hmotnou zodpovědnost za hrubé kiksy - Fialo a Černochová a Sikelo .................. A rozvod partnerů je v Česku naprosto normální záležitost. A přeji bývalým manželům Babišovým, aby v dalším životě našli úspěšné ukotvení.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…