Malé strany o velké politice: Kdo nekrade, toho zlikvidují. Jako Bártu

26.11.2011 17:22

Česká vysoká politika pozbyla všechny slušné lidi. A kdo do ní vstoupí bez úmyslu nakrást si, je záhy zlikvidován. Jako Vít Bárta. To je názor Michala Simkaniče z neparlamentní strany Česká pravice.

Malé strany o velké politice: Kdo nekrade, toho zlikvidují. Jako Bártu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

V sobotu odpoledne se Simkanič potkal v pořadu Politické spektrum, který dává prostor zástupcům neparlamentních stran, ještě s Martinem Rejmanem z Konzervativní strany a Petrem Cibulkou (Volte pravý blok). Tématem diskuse byla moderní pravice.

"Myslím si, že v naší politice nemají slušní lidé místo, proto z ní už všichni dávno odešli," řekl Rejman. Simkanič v podstatě souhlasil, podle něj je ale problémem spíše nedostatek lidí, kteří by vůbec chtěli do politiky vstupovat kvůli politice a nikoli kvůli naplnění vlastních kapes.

"Slušní lidé mají místo v politice, ale může ještě nějakou dobu trvat, než se prosadí," podotkl. A to zejména, když je mašinérie stávajících politických matadorů spolu s novináři téměř okamžitě likviduje. "Vždyť se podívejme - poprvé přišel do politiky někdo, kdo si nechtěl napakovat, kdo už velké peníze dávno měl - pan Bárta. A to, co se na něj udělalo za hon, to teď odradí všechny lidi, kteří by chtěli do politiky přijít kvůli ideálům."

Zlikvidovat zloděje, oprostit se od EU. A svoboda

Pravice je v krizi. Pravice totiž znamená svoboda. "Vrcholnou hodnotou pravice je svoboda ve všech formách. Ekonomická svoboda, minimalizace státu, vlastní sebevědomí," vyjmenoval Simkanič, jaké by měly být hodnoty pravicových partají. Prosazoval by proto zbavit se zlodějů ve státní správě a vystoupit z Evropské unie, protože odtamtud se pro Česko šíří největší nesvoboda.

"U nás se tváří jako pravicové ODS a TOP 09, ale pravicové nejsou, protože dělají věci, které by pravicové strany nikdy nedělaly," doplnil Rejman. "Jak může pravicový politik zvyšovat daně a plošně také všechny poplatky?"

Cibulka souhlasil - pravicová strana podle něj v Česku skutečně není žádná. "KGB a GRU tady vytvořila celou politickou scénu. Čekat, že tu vznikne autentická pravice, je nesmysl. Nebyla revoluce, nastal jen privatizační puč KGB. Teď nám vládnou agenti KGB a žijeme v kriminálním státě pod nadvládou kriminálních elit." Jediné, co by podle něj Česku pomohlo, by bylo oproštění se od těchto elit.

Čtěte:

Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily

Vládne nám KGB, křičel Cibulka ve zločinecké televizi

Cibulka se stal obětí Havla. Odborník hodnotí jeho slova o všemocné mafii

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…