Maminka měla modřiny. Ten k*indl, vzor Pirátů a STANu? Aféra Smoljak: Nové svědectví

23.11.2020 9:35

Bratrská válka mezi Davidem a Filipem Smoljakovými pokračuje. Filip Smoljak dnes na svém facebookovém profilu opět "zaútočil" proti svému bratrovi, senátorovi Davidovi Smoljakovi, a to kvůli úmrtí maminky. Nazval jej mimo jiné i ksindlem.

Maminka měla modřiny. Ten k*indl, vzor Pirátů a STANu? Aféra Smoljak: Nové svědectví
Foto: Agentura TAH
Popisek: Filip Smoljak

"Dnes je to tři měsíce, co jsem viděl mámu naposledy. Zemřela v době covidové na svatební megahostině ve Zhoři u Tábora, kam ji těžce nemocnou (zápal plic, poruchy vědomí, kardiovaskulární onemocnění) svévolně odvezl můj bratr, senátor David Smoljak. To se ví, ženil syna a volby v plném proudy, chtěl to mít bombastické, fotky pro voliče, maminka u toho, samé štěstí, dojetí, malé dětičky, stařečkové šťastní. PR připraveno, jenže..." píše Filip Smoljak, který proti bratrovi kandidoval i do Senátu. Neúspěšně. David Smoljak vyhrál první kolo senátní volby se 42,87 %, Filip Smoljak skončil jen s 3,5 % hlasů. 

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí

"Když jsem za ní jel do márnice, abych se s ní rozloučil, všiml jsem si, že na těle měla podezřelé modřiny. Proto jsem požádal táborskou policii o prošetření okolností, za kterých zemřela. Policie ihned zahájila trestní řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti, neboť vozit 85letou nemocnou paní s podezřením na mrtvičku po svatbách asi není ideální péče o osobu blízkou. Nařídila také soudní pitvu, ale ani po třech měsících neznáme výsledek. Chápu, že to není jednoduchý případ a příčin smrti mohlo být víc. Stejně tak případných viníků," popisuje Filip Smoljak.

"Mezitím můj bratr dál a dál lže a provádí další divoké kousky. Napadá mě, že jsem to naopak já, kdo se k mámě špatně choval, že mám pomatenou mysl a ubližuji lidem (jak bolševické, označit oběť za viníka)! Závěť, kterou před svou smrtí máma zanechala u bratra v zapečetěné obálce, přinesl k notáři již rozlepenou. Vzhledem k tomu, že David manipuloval i se závěťmi našeho táty, myslím si o jeho počínání své," podotýká Filip Smoljak.
 
"Tento ksindl, který pro peníze, moc a slávu, je ochoten poplivat vlastní rodiče, je novým vzorovým produktem rodícího se spojenectví Pirátů a STANu (kandidoval za ně, plus za TOPku). Mimo jiné se také stal hlavním cenzorem pozůstalosti Ladislava Smoljaka, neboť před notářem i přede mnou zatajil veškeré tátovy věci osobní, umělecké i právní povahy, lže soudu i na policii, lže když se ráno probudí a se lží na rtech jde večer spát. Takže prosím, lidi, nelžete, važte si svých rodičů (jiné prostě nemáme a mít nebudeme) a chraňte je před nemocemi i vlastním egoismem," uzavřel Filip Smoljak.

Filip Smoljak proti svému bratrovi vystupoval i v minulosti, o smrti maminky se zmiňoval již před druhým kolem senátní volby, do které jeho bratr David postoupil proti Eduardu Stehlíkovi, řediteli Památníku Lidice (ODS). 

„Policie zahájila trestní řízení ve věci usmrcení z nedbalosti naší maminky, ke kterému mělo dojít dne 22. 8. 2020 v ranních hodinách na třídenní svatbě ve Zhoři u Tábora. Vzhledem k tomu, že těžce nemocná maminka byla před svou smrtí v ‚péči‘ Davida Smoljaka, je dost pravděpodobné, že podezřelý je právě on. Pokud by byl i obviněn, bude během svého senátorování muset ještě navštěvovat město Tábor, kde vyšetřování probíhá. Pokud by však byla místní příslušnost případu změněna podle bydliště obviněného a došlo by k obžalobě, jednalo by se u Obvodního soudu pro Prahu 9. To je ze Senátu vozem cirka půl hodiny,“ popsal tehdy Filip Smoljak.

U tohoto soudu je podle jeho slov také projednávána pozůstalost jejich maminky Soni Smoljakové. „Soud dnes nařídil soupis maminčina majetku z důvodu obav o manipulaci s ním ze strany Davida Smoljaka, neboť již jednou – v případě pozůstalosti otce – k manipulaci a zatajování majetku ze strany senátora Smoljaka došlo,“ popsal 6. října Filip Smoljak.

„Cestou by se David Smoljak mohl zastavit na Policejním ředitelství pro Prahu 1, kde má co vysvětlovat ohledně útoku na závěť a majetek našeho otce Ladislava Smoljaka před deseti lety. Připomínám, že si veškeré otcovy dokumenty, rukopisy, poznámky, dopisy a další listiny osobní i právní povahy svévolně odvezl v roce 2011 a dodnes je utajuje přede mnou, soudem i orgány činnými v trestním řízení,“ dodává Filip Smoljak. 

„Itinerář také zachycuje jednu mezizastávku u Městského soudu v Praze, který již delší dobu projednává otázku autorství našeho otce Ladislava Smoljaka ke všem 15 divadelním inscenacím Járy Cimrmana. Připomínám, že se jedná o zcela ojedinělý případ ve světových dějinách kultury, kdy potomek slavného umělce popírá autorství vlastního otce, a dokonce lže v jeho neprospěch u soudu. Před měsícem byly Městskému soudu v Praze panem JUDr. Vyskočilem (advokátem Zdeňka Svěráka, mých sourozenců, agentury rodiny Kotkové, Žižkovského divadla JC, Supraphon, OSA, DILIA atd…) předloženy pravděpodobně zfalšované důkazy, jejichž existenci či neexistenci by mohla prokázat právě otcova pozůstalost. Ta je však stále v držení senátora Davida Smoljaka – klienta JUDr. Vyskočila a de facto i klienta Zdeňka Svěráka, kterému všechny výše uvedené události moc vyhovují, včetně smrti našich rodičů,“ uzavřel Filip Smoljak.

David Smoljak se v Senátu dlouhodobě zabývá médii veřejné služby. „Dlouhodobě usiluju o posílení nezávislosti médií veřejné služby a úřadů. V tom se budu v Senátu angažovat i nadále,“ shrnul Smoljak krátce po volbách své budoucí plány v senátorském křesle ve vysílání Českého rozhlasu Plus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…