Mámo, nevol Babiše, napsal syn a poslal to do novin

17.10.2017 14:30

Viktor Němec se rozhodl napsat dopis své mamince. Věděl sice, že se jí tenhle dopis nebude líbit, ale prý to musel udělat. Hovoří v něm o šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi a o cenzuře, která Českou republikou pomalu, ale jistě prostupuje.

Mámo, nevol Babiše, napsal syn a poslal to do novin
Foto: archiv OF
Popisek: Antibabišovské obrázky

Je šéf hnutí ANO Andrej Babiš politikem, s nímž nás čeká zářivá budoucnost, jak se snaží sám přesvědčovat voliče, nebo je to spíše nebezpečný muž, před kterým je třeba mít se na pozoru, zvlášť když se pohybuje v politice? V české společnosti se nad touto otázkou občas vedou vášnivé spory. Zapřisáhlí zastánci a odpůrci pravděpodobného příštího vítěze voleb se jen těžko shodnou. Server Forum24.cz Pavla Šafra uveřejnil dopis, který napsal syn své mamince, když se ji snažil přesvědčit, že Babiše opravdu volit nemá.  

„Ahoj mami, chci Ti napsat něco velmi důležitého. Věř, že to je i pro mě těžké a odhodlávám se k tomu už delší dobu. Nebude se Ti to, bohužel, líbit. Zcela logicky. Je to jako v té povídce Šimka a Grossmana, kde rodiče tajili dětem od narození existenci vody, koupali je v pivu, a když pak děti poprvé viděly déšť, křičely „padá síra“. Kdyby jim někdo řekl, že je to přece voda, nevěřili by mu. Stejně tak i Ty nevěříš mně a mému pohledu, co se v Česku děje. Důvod je jednoduchý. Čerpáš informace pouze z televize a z novin a zrovna z těch zdrojů, které už dávno nejsou nezávislé. V Česku už několik let opět funguje cenzura, MF Dnes je vlastněná přímým účastníkem politiky a TV Nova čelí vážné kritice, že tohoto vlastníka ve svém zpravodajství protežuje a negativní zprávy o něm upozaďuje,“ napsal Viktor Němec v otevřeném dopise.

Celý dopis naleznete zde.

I díky tomu dnes stovky tisíc lidí uvažují o tom, že dorazí k volebním urnám a odevzdají svůj hlas Andreji Babišovi. Prý by to ale neměla dělat ani zmíněná maminka, ani další podporovatelé. Současná situace prý totiž připomíná léta 1945 až 1948 a brzy se můžeme posunout do další nebezpečné fáze, ve které přijdeme o svobodu. Stačí se prý podívat na to, co prohlašuje český prezident Miloš Zeman.  Česká hlava státu podle pisatele dopisu veřejně hájí zločin – připojení poloostrova Krym k Rusku. „Je otázkou času, kdy začne popírat holocaust,“ poznamenává autor dopisu na adresu prezidenta.  

Pokud někdo pochybuje o tom, že je nebezpečný nejen Zeman, ale také Babiš, nechť se podívá na to, jak Babiš zbohatl. Autor dopisu popisuje své mamince Babišovy podnikatelské aktivity následovně.

„Představ si, že v roce 1990 začneš podnikat, vybuduješ velkou firmu. O 15 let později začneš, nic netuše, obchodovat s nějakým Babišem. Ten koupí 34 % Tvé firmy za tržní cenu 300 milionů. Ale následně Ti vrazí kudlu do zad. Domluví se s bankou, že bude bojkotovat úvěry Tvojí firmě, která rozjela nový provoz a zadlužila se, dokud nebude mít firma jednoho majitele. Jednoho dne Ti člověk z banky zavolá, že financování úvěru zastavuje, pokud nebude jeden majitel. Podlehneš a prodáš zbytek firmy Babišovi za pakatel. Tedy 66 % za 23 milionů!!! Životní dílo, kterému jsi obětovala vše, je v hajzlu. Skončíš duševně nemocná na samotě v lese. To byly Kostelecké uzeniny, které od té doby jenom upadají,“ stojí v dopise. 

Babiš údajně podobně zničil i jiné firmy, na některé nechal „zakleknout“ Finanční správu. Třešničkou na dortu je pak podle Viktora Němce kauza firmy Čapí hnízdo, v níž se prý šéf hnutí ANO rozhodl okrást Brusel a sáhl k dotačnímu podvodu. Sluší se dodat, že Babiš je v této kauze policií obviněn, ale prozatím nebyl souzen, natož odsouzen, a je třeba na něj hledět jako na nevinného.

Po volbách se prý Babiš pokusí ovládnout i policii a pak bude zle. „Veřejnost tedy ve volbách zvolí 28 let po pádu komunismu policií obviněného estébáka, který první, co udělá, že kromě Ministerstva financí obsadí i vnitro, aby mohl ovládat policii, tak jako dnes ovládá noviny. Je otázkou času, kdy se začnou množit procesy a konkurenti Agrofertu, tedy ti lepší, protože podnikají a nedrancují, si půjdou sednout. A to bude jenom začátek. Know-how KGB se buduje už hodně desítek let a jen málo věcí je takto ďábelsky dokonalých,“ varoval maminku znovu autor dopisu.

To všechno jsou důvody, proč by lidé neměli volit Andreje Babiše. Pokud ho zvolí, hrozí prý, že naše děti budou jednou zařívat to, co znali naši rodiče či prarodiče z padesátých let minulého století, kdy tu tvrdou rukou vládli komunisté, kteří neváhali vraždit obyvatele této země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…