Marketingový expert se chytá za hlavu nad pokusy ČSSD být moderní. Takto se prý volby opravdu nevyhrávají

08.07.2017 16:25

K předvolební kampani ČSSD se pro server Aktuálně.cz vyjádřil odborník na politický marketing Karel Komínek. Mimo jiné například uvedl, že se domnívá, že sociální demokraté hledají marně voliče na Instagramu. Ten prý volby nevyhrává.

Marketingový expert se chytá za hlavu nad pokusy ČSSD být moderní. Takto se prý volby opravdu nevyhrávají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Na Instagram, platformu na sdílení fotografií, svou pozornost směřují především sociální demokraté a lidovci. Prostřednictvím této sociální sítě chtějí oslovit mladé voliče. Hlavní komunikace politických stran se však v prostředí sociálních sítí soustředí převážně na Twitter a Facebook. Například hnutí ANO Andreje Babiše Instagram vůbec nevyužívá.

Komínek pro Aktuálně.cz uvedl, že v případě tradičních stran nemá Instagram velký význam, nepředpokládá, že by tam našly své voliče. „Instagram má větší smysl pro strany, které volí mladší populace, TOP 09, Svobodné nebo Zelené. Nemělo by to vůbec žádný smysl pro KSČM nebo ČSSD, kteří mají starší voliče,“ míní. 

Původní text ZDE.

Sociální demokracie se v současné době snaží dohnat propad, který zaznamenala v uplynulých měsících. V některých průzkumech se totiž dokonce ocitla až na čtvrtém místě s desetiprocentním ziskem. A volby se blíží. Strana tak změnila volební strategii, lídra i logo. 

Úspěšněji než sociální demokraté však Instagram využívají lidovci, kteří svůj první příspěvek na této platformě zveřejnili již loni v únoru. Dosud má strana přes 500 odběratelů, což je dvakrát víc než sociální demokraté. 

„KDU-ČSL používá obecnější hashtagy, čímž zvyšuje šanci, že jejich příspěvky někdo zobrazí, a navíc jsou jejich voliči více identifikováni se stranou, proto se spíše zapojí do aktivit strany,“ uvedl Komínek.
 
Mezi nejsledovanější strany na Instagramu patří TOP 09 s více než šesti stovkami sledujících. Nejlepší je pak zcela nepochybně teplický radní Dominik Feri (TOP 09) s více než 38 tisíci sledujícími. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …