Martin C. Putna práskl v Lidových novinách dveřmi

25.09.2018 17:18

Profesor Martin C. Putna, kterého si veřejnost může pamatovat třeba díky jeho sporům s prezidentem Milošem Zemanem, se rozhodl, že se odstřihne od Lidových novin. Dal tak najevo, že se kriticky staví nejen k prezidentovi, ale také premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Lidové noviny patří do svěřeneckého fondu premiéra Babiše. Deník opustila dlouholetá novinářka Petra Procházková, které se nelíbí, jaký vliv si premiér v zavedených novinách zachovává.

Martin C. Putna práskl v Lidových novinách dveřmi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Martin C. Putna

Dlouholetá novinářka Lidových novin se rozhodla z deníku odejít. Nelíbí se jí, jak se premiér Andrej Babiš (ANO) pokouší udržet si vliv v novinách, které před pár lety koupil. Novinářka naráží na kauzu Taťány Horákové, která se zastala Babiše v kauze 50 sirotků, kteří by mohli přijet do Česka. Jménem neziskové organizace, kterou také nikdo nezná, vychválila premiéra Babiše takřka do nebes. Její text zveřejnil server Lidovky.cz.

Procházkové ale ani tak nevadí to, že server deníku zveřejnil podezřelý materiál. To se bohužel občas stává. Procházkové vadí to, že server uveřejnil text, který přišel od lidí z okolí premiéra. Šéfredaktor LN Istvan Léko to sám přiznal, a podle Procházkové to dokazuje, že si Babiš v deníku uchovává určitý vliv a vedení listu nedokáže zajistit nezávislost na svém majiteli a premiérovi v jedné osobě. Novinářka toto své stanovisko zdůraznila v rozhovoru po Aktuálně.cz.

Profesor Martin C. Putna to vidí podobně. Na sociální síti Twitter oznámil, že napsal pro deník poslední fejeton a víc jich nebude. „Tak to máme poslední fejeton v Lidovkách (psaný ještě před včerejšími událostmi). Tímto také končím,“ oznámil prostě a krátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…