Marxisticko-trockistický klan. Autor Neviditelného psa trhá na kusy Petra Uhla, ombudsmanku Šabatovou a jejich děti

29.08.2014 11:42

Z událostí, které se odehrály v posledních dnech, prý na komentátora serveru Neviditelný pes Václava Vlka vykukuje řada jmen, majících společného jmenovatele. Přesněji - společný původ, který by nás měl spíše děsit.

Marxisticko-trockistický klan. Autor Neviditelného psa trhá na kusy Petra Uhla, ombudsmanku Šabatovou a jejich děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Uhl

Anketa

Které mocnosti se nejvíc bojíte ?

9%
77%
0%
3%
hlasovalo: 26761 lidí

Jméno Uhl zná prý v České republice kdekdo již řadu let. Proslavil jej Petr Uhl, známý disident a později prý „levičácky zelený“ politik. V poslední době však totéž přijmení veřejně proslavil Michal Uhl, angažující se výrazně v kauze Ústavu pro studium totalitních režimů, kde plnil roli přičinlivého pomocníka Petrušky Šustrové, která za pomoci nastrčené polonistky Voglové žižkovský ústav rázně vyčistila. V posledních dnech zaujal svou snahou udělit na Praze 2 čestné občanství Františku Kriegelovi.

A nekončíme - jistý advokát jménem Pavel Uhl žádal Ústavní soud o zrušení voleb ve rospěch Strany zelených. Návrh oficiálně podala advokátka Saša Uhlová.

Celý komentář ZDE.

Kromě toho v posledních dnech zaujala ombudsmanka Anna Šabatová, a to hned dvakrát. Nejprve návrhem, aby zdravotní pojišťovny dostaly k dispozici zdravotní údaje o všech členech rodiny svého pojištěnce. Kromě tohoto nápadu, který Vlk nazval „zhovadilostí hodnou Velkého bratra“, zaujala rozhodnutím, že muslimské dívky na českých školách nesmějí být omezovány ve svém právu nosit tradiční islámský šátek.

Nejděsivější na tom všem podle Vlka je, že toto všechno se podařilo přílušníkům jedné rodiny. Ombudsmanka Šabatová je totiž manželkou Petra Uhla a matkou Pavla Uhla, stejně jako jeho bratra Michala a dcery Saši.

Rodinné klany podle Vlka mají na českou politiku velký vliv. Jenže demokratickou tradici rodiny Masarykových prý nyní vystřídala marxisticko-trockistická klika rodiny Uhlových-Šabatových.

Jejím zakladatelem je jistý Jaroslav Šabata, po roce 1948 nadšený mladý komunista. Na brněnské univerzitě se zapsal do dějin v pozici sekerníka, rozhodujícího o vyloučení nepohodlných studentů. Následně se přesunul mezi pedagogy a jedenáct let přednášel marxismus-leninismus. Pak znenadání prohlédl a rok 1968 prožil jako horlivý zastánce dubčekovské reformy, což jej vyneslo na post tajemníka krajského výboru KSČ. Po změně poměrů byl ze strany vyloučen, poté byl dvakrát vězněn a podepsal Chartu 77. Vlk prý osobně ví, že celý život zůstal přesvědčeným komunistou, byť reformním, a své ideály předal i dceři Anně.

A nápady této dámy, stejně jako jejích dětí, prý ukazují, že jablka daleko od stromu nepadají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…